Medimagazin logo

Hükümetten memura son teklif

Memura, bu yıl için yüzde 3.5+4; 2013 için de 3+3 teklifinde bulunuldu
Kaynak: HABERTÜRK
Hükümetten memura son teklif
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hükümet ile sendika heyeti arasındaki görüşmelerin ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2012 bütçesinde artış rakamlarının yüzde 3+3 öngörüldüğüne işaret ederek, toplu sözleşme müzakereleri sürecinde 2012 için yüzde 3,5+4, 2013 içinse yüzde 3+3 nihai tekliflerini taraflara bildirdiklerini kaydetti. Enflasyonun yüksek çıkması halinde, enflasyon farkının ücretlere ilave edileceğinin toplu sözleşme metninde yer almaya devam edeceğini dile getiren Çelik, şunları söyledi:

''Bütün çabamız, memurlara bütçe imkanlarını zorlayarak daha fazla imkan sağlamaya yönelik. Netice itibariyle yüzde 3,5+4'lük artışın neticesinde bugün bin 633 TL en düşük devlet memurunun maaşı 1 Temmuz itibaren bin 757 TL'ye yükselmiş olacak. Yine bugün bin 894 TL olan ortalama devlet memuru maaşı, 1 Temmuz'dan itibaren 2 bin 39 TL'ye yükselmiş olacaktır.''
Çelik, bir soru üzerine "Bizim elimizin altında yeni bir teklifimiz yok'' dedi.

Tespit tutanakları hazırlandı
Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle toplantı ve tespit tutanakları hazırlandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Kamu İşveren Heyeti'nin getirdiği yeni teklif 2012 için 3,5+4, 2013 için bir yenilik yok, ek ödeme yok, eş yardımında artış yok, taban aylığa zam yok, 4-C'liye yüzdelik zam yok, emekliye zam yok, toplu sözleşme ikramiyesine zam yok'' dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise ''Kamu çalışanları 23 Mayıs'ta Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaktır'' açıklamasında bulundu.

hükümetten
memura
son
teklif
Yorum (4)
E Efe
Kendilerine yüzde 40 memura bunun onda biri adelet bu olmasa gerek Dindar geçinen zatlara hazreti ömerin adaletini araştırmalarını öneririm ayrıca toprağın altını hatırlatırım
0
Cevapla
feyzullah
yüzde elli oyla ne istersem yaparım diye algılıyorlar herhalde? aynen devam..
0
Cevapla
kursat
memurdan kaçırılan kimlere verilecek acaba?
0
Cevapla
halim harap
Komedi gibi desem değil. Adeta vatandaşa küfür eder gibi. Yüzde yarım zam daha veriyor. Hoş yüzde 5 versen ne değişir, % 8 versen ne değişir?Sanki cebinden çıkıyor o para. Vekile gelince 15 dakikada verdiğiniz zammı Cumhurbaşkanının uyarısıyla azıcık düşürmek zahmetine gitmişlerdi. İşte bu zoruma gidiyor. Bunu hazmedemiyorum. Vatandaşa acımıyorum bile. Onlar oylarıyla getirdiler onları oraya. Şimdi de yüzde 3 zamla mutlu olsunlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir