Medimagazin logo

Herkese var, aile hekimlerine yok

Herkese var, aile hekimlerine yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAMUOYUNA DUYURULUR;


       Tüm memurların ve kamu çalışanlarının maaş ödemelerinin avans şeklinde bayram öncesi ödenmesi ile ilgili genelgeler 28 Ekim'de yayınlanmıştı.Aile hekimleri ve Aile sağlığı elemanlarının da ödemelerinin bayram öncesi yapılması ile ilgili, T.C Sağlık Bakanlığı Temel sağlık Hizmetleri Müdürlüğün 01.11.2011 tarihli  Sayın Şeraceddin ÇOM imzalı genelgesi aşağıdaki gibidir.


"Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 28/10/2011 tarih ve 14147 sayılı "Aylıkların avans olarak ödenmesi" konulu genelgesi gereği. "Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara" ve "kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel'e "15/11/2011 tarihinde ödenmesi gereken tüm hak edişler, 657 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesine göre, 4/11/2011 tarihinde avans olarak ödenecektir". Bu doğrultuda, aile hekimliği kapsamında çalışan personele yapılacak ödemelerin de belirtilen tarihe yetiştirilebilmesi için aile hekimlerinin maaşa esas verileri. ÇKYS’ne 2/11/2011 tarihinde aktarılacaktır. Bu aktarım o ana kadar Bakanlık sunucularına ulaşmış verileri kapsayacaktır. 16.11.2011 tarihinde ise, esas performans kesintisi değerleriyle birlikte gerekli veriler güncellenerek tekrar ÇKYS’ne aktarılacaktır. "


       Ancak; İl Sağlık Müdürlükleri bu genelge uyarında çalışmalarını hızlıca sürdürmüş ve avans ödemeleri defterdarlıklara sunulmuş olmasına rağmen Maliye Bakanlığı 657 sayılı devlet memurlarının avansları içim ödenekleri zamanında gönderebiliyorken aile hekimliği çalışanları için yetersiz kalması ve illere ödeneklerin gönderilmemesi bize verilen önemin göstergesidir. Uygulamada yaşanan olumsuz gelişmelere ve süreçlere rağmen, tüm güçleri ile görev yapan Aile hekimliği sisteminde çalışan arkadaşlarımızın( birkaç il hariç )çoğunluğunun avans ödemeleri yukarıdaki genelgede çok açık hükümlere rağmen hesaplarına aktarılmamıştır. Kurban Bayramı öncesinde 15 bin aile hekimi ve 15 bin aile sağlığı elemanı ve aileleriyle yaklaşık 120 bin kişi maruz kaldıkları bu muamele nedeniyle bayramlarını buruk ve üzgün geçirmişler, planlarında ve ödemelerin de aksamalar olmuş,ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş motivasyonları iyice dibe vurmuştur.


       Burada Aile Hekimliği sisteminde çalışan arkadaşlarımızın peşinde olduğu konu maddi olarak alınlarının ak sütü gibi hak ettikleri maaşlarının ödenmemesi değildir. Bizi üzen ve kıran karşı karşıya olduğumuz muamele ve tutumlardır. Değersiz ve önemsiz görülme duygusu bizlerin arasında son dönemde sık karşılaştığı bir durum olmakla birlikte, bu alışkanlıkların daha ileri boyutta yaşanmaması için ilgili tüm kurum ve kuruluşları uyarmak istiyoruz.


       Kurban bayramında aile hekimliği camiasını  mağdur edenleri kınıyor ve açıkça belirtilen genelgeye aykırı davranışları ile ilgili  gerekli tahkikatıın yapılması için haklarında şikayetçi olduğumuzu kamuoyunun takdirine saygılarımızla sunuyoruz
                                                                                                                      AHEF Yönetim Kurulu

herkese
var
aile
hekimlerine
yok
Yorum (9)
fatih erden
Bakanlığımızın ve bakanımızın aile hekimlerine bakışını gösteriyor,kullan at mendiller gibiyiz pratisyenler dun hastane acillerli 112 lere tampon köy köy aşı yap,sonra yok burlarad ihtiyaç uzman aile hekimleri yetieşen kadar sisteme bakın,sonra emekli olun gdin sonra ölün...doktor olcağima ....ah anam ah ababö ne bilirlerdiki gün gelecek doktora vuran iktidar olacak,ama artık oy yokkk
0
Cevapla
kasabalı
Aile hekimleri de maaşını erken aldı,(biz aldık bankamızla sözleşmemiz kurum tarafından yatırıldığı ilk gün hesaba yansımasıydı)alamayanlar aslında bankaya yatıp ta anlaşmaya göre 2-4 gün sonra hesaba yansıyanlardır.. NoT:herkese var aile hekimine yok başlığını duyunca eşit işe eşit ücretten mi bahsediliyor acaba diye düşündüm malum aynı iş yapılmasına rağmen aile hekimi uzmanları fazla alıyor,
0
Cevapla
drdoğrucu
bu genelgeye göre ödenmesi gerekirken ödemesi yapılmayanlarla ilgili olarak hak kaybı olduğundan arada geçen süre kadar neden olanlardan gecikme faizi tahsil edilmesi için dava açılmalıdır.
0
Cevapla
özge gülmez
Uzmandan fazla maaş alırken hak etmediğiniz halde iyiydi de şimdi maaş yatmadı diye feryat figan. üniversitedeki bir doçentten bile fazla para alıp oturuyorsunuz ne asistanlık çilesi çekilde ne de başka bir şey bence çok iyi olmuş ohh olsun o maaşlarınızda iyice azaldı zaten yakında 2000 liraya talim edersiniz inşallah....
0
Cevapla
cengiz bulut
Aile hekimleri gecen ay aldıgınız 8 bin lira ne cabuk bitti??Halbuki bizim elimize ayda total 4 bin lira geciyor(hastanede çalışan dahiliye uzmanı)..butarz cıkışlarınızla , kendinize antikor salgılatmaya devam ediyosunuz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir