Medimagazin logo

Hemşireye saldıranlardan biri de hemşire!

Türk Hemşireler Derneği, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta yakınlarının, sağlık çalışanlarını darp etmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.
Hemşireye saldıranlardan biri de hemşire!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dernekten yapılan açıklamada, hastanenin Hematoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatmakta olan bir hastanın yakınlarının üniteye girme isteklerine görevli hemşirenin izin vermemesi üzerine yaşanan olaylara ilişkin haberlerin medyada yer aldığı anımsatıldı.

Görevli hemşireler Rabia Yeşim Önal ve Gülay Ateş ile sağlık memuru Emrullah Sevim'in hasta yakınlarının saldırısına maruz kaldığına değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Astım hastası olan hemşire Önal, aynı hastanede tıbbi gözetim altına alınmıştır. Hasta yakını ile yapılan görüşmeden öğrenildiğine göre, saldırganlardan biri polis memuru, biri uzman çavuş, biri öğretmen, iki kadından birisi de hemşiredir. Sağlık bakanına sesleniyoruz, hastanelerde şiddet olayları yeni değil. Fiziksel saldırı şiddetini artırdığı gibi, ateşli silah ve diğer öldürücü araçlar ile can alınıyor, ağır yaralanmalar oluyor. 15 Kasım 2012 günü, TBMM Sağlık Çalışanlarına Şiddet Konusunu Araştırma Komisyonu'na sunulmak üzere bir rapor hazırladık ve sunduk. Türk Hemşireler Derneği olarak şiddet olgusuna, nedenlerine ve dolayısıyla çözümüne yönelik önerilerimiz, komisyon raporundan anlaşıldığı üzere hiç dikkate alınmamış, raporda şiddeti önlemeye yönelik polisiye tedbirlere ağırlık verildiği görülmüştür."

hemşireye
saldıranlardan
biri
de
hemşire!
Yorum (6)
Frankie Bellevan
saldırganlardan birinin hemşire olması sonucu,bakış açımızı değiştirmez. yapılanları da haklı göstermez. her zaman söylüyoruz,içimizden mutlaka çürükler,mayası bozuklar da çıkacaktır. saldirganlar deşifre edilmeli ve cezalandırılmalıdır.
0
Cevapla
elenye can
inşallah o hemşire daha büyük darp edilir.ben böyle insanların helede meslektaşını en anlaması gerekirken bunu yapması anlamıyorum.yaşamasın bunlar
0
Cevapla
Tolgahan Özkan
Hepsi tahsilli olmasına rağmen böyle bir saldırı oluyor. Demekki herşey tahsil değil. Önemli opan kişilik
0
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
İlgili bakanlıklarda soruşturma açsın.O hemşire içinde sağlık bakanı gerekeni yapsın.
0
Cevapla
Murat Akin
Yüzbinlerce sağlık personeli sesini yükseltemiyorsa ,duyuramıyorsa bu aşağılık davranışlara da mustehaktırlar o yüzden üzülmüyorum ya sokaklara ineceğiz yada boynumuzu bukup hergun dayak yiyeceğiz vede bu duyarsızlıklada daha çopk dayak yeriz biz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir