Medimagazin logo

Hatay'daki Defne Devlet Hastanesi 4 ayda 150 bin hastaya şifa oldu

Hatay'da 60 günde yapımı tamamlanan Defne Devlet Hastanesi, modern tıbba uygun cihazları ve rahat çalışma ortamıyla hem hastaların hem hekimlerin hayatını kolaylaştırdı. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hastane 4 ayda 150 bine yakın hastaya derman oldu
Kaynak: Sabah - Burcu Şen
Hatay'daki Defne Devlet Hastanesi 4 ayda 150 bin hastaya şifa oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SABAH, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, 24 Mart'ta Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi'ni yerinde inceledi.

21 Mayıs'tan bu yana sağlık hizmetini kesintisiz sürdüren, modern tıbba uygun cihazlarla donatılan hastane tam not alıyor. Hastane Başhekimi İmadettin Alpay Özkaya, "Yapı iki ay içinde çelik karkas yapılardan oluşturuldu.

Çok dayanıklı ve uzun ömürlü. Tamiri mümkün ve pratik. Devasa vidalarla birbirine bağlandığından kaç şiddetinde deprem olursa olsun yıkılma ihtimali yok" dedi.

 

Yoğun bakım olabiliyor

41 yatağın yoğun bakım olarak dizayn edildiğini söyleyen Özkaya, "Her odanın içerisinde 2 ayrı yatak mevcut. Birbirlerinden ayrılabiliyor aynı zamanda ufak değişiklikle yoğun bakım odasına çevrilebiliyorlar.

Pandemi ya da afet olursa hasta odaların her biri 2 yataklı yoğun bakıma dönebilir. Hastane hem hastalara hem sağlık çalışanlarına umut kaynağı oldu. 150 bine yaklaşmış baktığımız hasta sayısı.

Günlük toplam ayaktan muayene edilen hasta sayısı bin 500'ü geçiyor. Acilde de durum 400-500 civarında. Bir günde 2 bine yakın hasta bakılıyor. Ultrason çekiyoruz, solunum testleri yapıyoruz, üstün özellikleri olan MR cihazımızla işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Hastanedeki aletlerimiz son teknoloji cihazlarla donatıldı. Hastalar yerinde tedavi edildi. 6-7 bin civarında MR çekimi olmuş. Poliklinik sayımız şu anda 26, 58'e çıkaracağız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da buradaki çalışmaları yakından takip ediyor. Kadrolu çalışan sayımız gün geçtikçe artıyor.

Ortopedi, fizik tedavi ve travmanın etkisiyle çocuk ve yetişkin psikiyatri bölümlerinde çok başvuruları var" ifadesini kulandı.

defne devlet hastanesi
hatay
depremzede
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir