Medimagazin logo

Hastanede 7 tecavüz.. Kürtaj yasaklansın mı?

Ruhat Mengi'nin Vatan'daki yazısı
Hastanede 7 tecavüz.. Kürtaj yasaklansın mı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayırımcılığın Tasfiyesi Sözleşmesi’ne Türkiye imza atmış. Bu sözleşmede “Kadının doğuracağı çocuk sayısına ve ne zaman doğuracağına karar verme hakkı olduğu” açıkça belirtilmiş.. Bir ülkenin böyle bir anlaşmayı imzalaması “taraf olduğunu” açıklamak anlamına geliyor ve buna rağmen Hükümet “kürtajın ‘anne veya bebeğin hayatının tehlikede olması’ gibi özel haller dışında yasaklanacağını” açıkladı. Bütün tepkilere rağmen de geri adım atılmadı..

Dün son haberler arasında Osmaniye’nin Kadirli Devlet Hastanesi’nde küçük yaşta refakatçi bir kıza “biri doktor olmak üzere” tam 7 kişinin tecavüz ettiği ve kızın hamile kaldığı, kürtaj için geldiği hastanede “yaşının küçük olması nedeniyle” ailesine haber verildiği de vardı. Şimdi Başbakan Erdoğan ve tüm ilgili bakanların ellerini vicdanlarına koyarak şu noktaya dikkat etmeleri gerekiyor; tecavüz edenlerin biri doktor, diğerleri güvenlik görevlisi, ambulans şoförü, hademe gibi utanmazlar, sapıklar.. Yani hastanede erkek sağlık görevlisi ordusu-teknisyenler vb dışında herkes (belki onlardan da var) bu çocuğa tecavüz etmiş. En başta bir doktor!

DEVLET ACİZSE..

Burası her sorununu çözmüş, kurumlarında ve hiçbir yerde kadın-çocuk tecavüzü olmayan bir ülke olsa hadi neyse.. Ki oralarda bile gördüğünüz gibi BM sözleşmesiyle durum karara bağlanmış.. Ama Türkiye’de, hele bu son örnek gibi “çocuk tecavüzü vahşeti”nin devlet hastanelerinde bile alıp başını gittiği ve Hükümetin bu konuda “cezaları en ağır hale getirmek ve bunun mutlaka uygulanacağını sıkı sık anons etmek” başta olmak üzere hiçbir önlem almadığı bir ülkede tecavüzü önlemeye öncelik vereceklerine kürtajı yasaklamak asla kabul edilemez.

Görülüyor ki devlet hastanelerine bile sahip değil, görülüyor ki bırakın kadını, çocuğu bile koruyamıyor.. O zaman ne konuşuyorsunuz, hangi hakla konuşuyorsunuz? Bu çocuk kürtaj yaptırmayıp da o korkunç skandaldan, saldırıdan, ahlaksızlıktan doğan hamileliği mi sürdürecek?

Bu rezalet tabloya ve isteğe tüm toplumun karşı çıkması gerekir. Nitekim çıkıyor da.. Kürtaj mitinglerinin, eylemlerin arkası kesilmiyor.

YÜZLERCE ÖRGÜT, ON BİNLERCE İMZA!

“Kürtaj Yasaklanamaz” kampanyası imzacısı, destekçisi 829 örgüt ve yurt içinden ve diğer ülkelerden on binlerce kişi “güvenli kürtaj hakkı”nın kadın haklarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu savunarak toplanan sayısız imzayı dün Cumhurbaşkanı, Başbakan, Sağlık Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na göndermişler.

Kampanyaya katılan örgütler “Başbakan’ın kürtajla ilgili açıklamasından sonra harekete geçen kadınlar olarak bu sürecin derhal durdurulması talebiyle ulusal ve uluslararası imza kampanyası başlattıklarını.. Hükümet programında yer almayan, seçim sürecinde de hiçbir şekilde dile getirilmeyen kürtajın son yıllarda TCK reformu sırasında ‘yasaklanmak bir yana süresinin uzatılması’ ile gündemimize girmiş bir konuyken Başbakan’ın aniden dayatmasıyla yapay bir şekilde gündeme geldiğini” belirten bir basın açıklaması yayınladılar.

Açıklamada sadece bir haftada www.kürtajyasaklanamaz.com imza kampanyasına Türkiye içinden ve dışından 55 binden fazla bireysel imza katılımı olduğu da belirtiliyor. Örgütler CEDAW Sözleşmesi’nde yer alan “kadın hakkı”nın Anayasa’ya konmasını ve bu sürecin derhal durdurulmasını talep ediyorlar.

Hükümet bu talebi değerlendirirken Kadirli Devlet Hastanesi’ndeki (ve benzerleri) dehşet olayı, o çocuğun hayatının mahvolmasını da değerlendirir umarız. Bakalım sefil çocuk tecavüzcülerine ne ceza çıkacak?

hastanede
7
tecavüz..
kürtaj
yasaklansın
mı?
Yorum (2)
Tip doktoru
Olay cok can sıkıcı tamam ama tecavuz degil. 15 yas ustu birey kendi istegi ile cinsel iliskiye girebilir. Bu kiz 17 yasinda, saglik personeli hastanede bu olayla gundeme gelmisler, hastanede iliskiye girmen suc olabilir, ama bu olay tecavuz degil, (tabi zeka yasi da onemli kizin) Ruhat mengi bir yasalara baksin
0
Cevapla
Dr. M.Ç.
Eğer doğruysa hekimliğe, sağlık personeline yakışmayan ahlaksız bir durum, kınıyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir