Medimagazin logo

Hastaların havası yerinde!

Kısa sürede hastaların nakledilmesi için başlatılan “hava ambulans” uygulaması kapsamında bugüne kadar yaklaşık 17 bin kişi taşındı
Kaynak: TÜRKİYE
Hastaların havası yerinde!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı’nın uzak mesafelerden hızlı bir şekilde hastaların uygun sağlık tesislerine taşınabilmesi için uygulamaya koyduğu Hava Ambulans Sistemi’nden yararlanan hasta sayısı her geçen gün artmaya başladı. Ekim 2008 yılında 2 helikopter ile başlanan ve bugün sayısı 19’a ulaşan ambulans helikopter ve 4 adet ambulans uçak ile bugüne kadar 3183 kişi, aradan geçen 4 yılda da helikopter ambulansla 13 bin 338 hasta taşındığı kaydedildi. Bu hizmetle birlikte birçok hastanın sorunsuz bir şekilde hastanelere ücretsiz olarak havadan ulaştırılması sağlandı. Öte yandan bir yandan asli görevi yaparken diğer taraftan organların ve nakil ekiplerinin taşınmasını sağlayan Hava Ambulans Sistemi sayesinde organ nakli için 105 kez ambulans uçaklar, 25 kez de ambulans helikopterler havalandı. Bu sayede bağışlanan organın bekletilmeden doğru kişiye zamanında ulaştırılması sağlandı.


Diğer taraftan tüm 112 acil sağlık hizmetlerinden yararlanan kişi sayının da birçok ülkenin nüfusunu geçtiği öğrenildi. Buna göre sayıları ülke genelinde 2 bin 841’e ulaşan 112 kara ambulansları ve diğer deniz, kar paletli, motosikletli ambulans çeşitleriyle 2012 yılında 3 milyon 250 bin kişinin hastalara acil yetiştirildiği kaydedildi.


İKİZLER HELİKOPTERLE NAKLEDİLDİ
Uşak’ta dünyaya gelen Fadime-Fuat Somuncu çiftinin ikiz bebekleri, yoğun bakımda tedavi görmeleri için Manisa’ya nakledildi. 1100 ve 1380 gram ağırlığında olan ikizler ambulans helikopterle götürülerek Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

hastaların
havası
yerinde!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir