Medimagazin logo

Hasta yakını, 'adli vaka' girişi yapan doktoru darbetti

İzmir'de Menemen Devlet Hastanesi'nde görevli pratisyen Dr. Mir Nayim Kiyan, 'adli vaka girişi' yaptığı hastanın ağabeyi İbrahim D.'nin yumruklu saldırısına uğradı. Önlüğü yırtılıp, kaburgasında çatlak oluşan Dr. Kiyan, "Kendisinden şikayetçi oldum. Ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını öğrendim. Bu saldırgan ceza alana kadar hukuki olarak haklarımı kullanacağım" dedi.
Kaynak: DHA
Hasta yakını, 'adli vaka' girişi yapan doktoru darbetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, 5 Mayıs günü saat 15.00 sıralarında Menemen Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. İran uyruklu Türk vatandaşı Dr. Mir Nayim Kiyan'ın görev yaptığı sırada acil servise İbrahim D. ile kardeşi K.D. geldi. K.D.'nin burnunda ve yanak kemiklerinde kırıklar tespit eden Kiyan, durumdan şüphelenerek 'adli vaka girişi' yaptı. Bunu öğrenen İbrahim D., adli vakaya çevirdiği gerekçesiyle Kiyan'a bağırmaya başladı. Kiyan ise durumdan şüphelendiği için bu kararı verdiğini söyledi. İbrahim D., başka bir hastaya bakmaya giden Kiyan'ı yumrukladı. Bu sırada diğer sağlık çalışanları araya girdi, 'beyaz kod' uyarısı verildi. İbrahim D., hastaneye gelen polis tarafından gözaltına alındı. İbrahim D., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Önlüğüm yırtıldı, kaburgam çatladı'

Hukuki olarak hakkını sonuna kadar arayacağını belirten Dr. Kiyan, "Hastanın durumundan şüphelendim ve adli vakaya çevirdim. Kendisi bana bağırmaya başlayınca, bunun nedenlerini de anlattım. Başka bir hastaya bakmaya gittiğim sırada yumruk yedim ve anlık bilinç kaybı yaşadım. Bu haldeyken İbrahim D., kafama, yüzüme, göğüs kafesime yumruk atmaya devam etti. Darbe nedeniyle kaburgam çatladı. Doktor önlüğüm de yırtıldı. Kendisinden şikayetçi oldum. Ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını öğrendim. Bu saldırgan ceza alana kadar hukuki olarak haklarımı kullanacağım" dedi.

'Hiçbir şey olmaması ağrımıza gidiyor'

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak da, "Sağlıkta şiddet maalesef gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Günde yaklaşık 80 civarında sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili olarak kolluk kuvvetlerine ihbar gidiyor. Bu çok yüksek bir sayı. Ancak 2021'de adliyeye intikal eden yaklaşık 3 bin dosyanın ise yalnızca binde 8'inde tutuklama olmuş. Bu ise çok düşük bir sayı. Bu kararlar, hekimler istediğinizi yapmazsa, 'Darp edin' demektir. İnsanlar, yoğun bakım servislerine kadar silah ve bıçaklarla giriyor. İşin sonunda hiçbir şey olmaması da ağrımıza gidiyor. Bunun önlenmesi içinse bir şey yapılmıyor. Çok ve acil önlemler alınmadığı takdirde, sağlıkta şiddet artarak devam edecek" diye konuştu.

menemen devlet hastanesi
doktor
darp
saldiri
adli vaka
Yorum (6)
Mehmet semih ayhan
yaralanma ve zehirlenme vakaları otomatik olarak adli kabul edilmeli. o zaman doktoru suçlayamazlar.
6
Cevapla
dr ceyar
yurtdışına kaçacaksanız almanca öğrenin ...yok kalacaksanız karete...
12
Cevapla
Çukurcalı
hekimler ve sağlık camiasında çalışan tüm emekçiler başımızın tacıdır. fakat habere konu hekimi görev yerlerinden tanıyanlar iyi bilir. her gittiği yerde ve her müdahalesinde problem çıkarır. problem çıkardığında çoğu kimse uğraşmak istemez ve muayene sırasında maruz kaldığı durumu sineye çeker.
Cevapla
Çukurcalı
böyle bile olsa tabi ki şiddeti kınıyoruz. fakat sağlık camiasını savunabilmemiz için hastaya olan tavırlarımıza da dikkat etmek zorundayız. geçmiş olsun diyelim yinede.
Cevapla
Fc
hekimin resmî neden paylaşılıyor? saldırganın resmi neden paylaşılmış yor?
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir