Medimagazin logo

GATA'nın yeniden kurulmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Komisyonlarında

Kapatılan Gülhane Askeri Tıp Akademisinin yeniden kurulması ve Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmiş olan sağlık alanındaki askeri kurum ve kuruluşların yeniden Milli Savunma Bakanlığına devredilmesi görüşmeleri TBMM Komisyonlarında görüşülüyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
GATA'nın yeniden kurulmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Komisyonlarında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Gülhane Askeri Tıp Akademisinin yeniden kurulması ve Sağlık Bakanlığına devredilen yüksek öğretim birimlerinin yeniden GATA’ya devredilmesini amaçlayan kanun teklifi, görüşülmek üzere TBMM Milli Savunma, Plan ve Bütçe ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonlarına sunuldu.

Komisyonlarda görüşmelerine başlanan CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin imzalı teklifte, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin kapatılmasının hekimler ve askerler açısından mağduriyetler yarattığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığında görev yapan hekimlerin doğu illerine ve sınır ötesi operasyonlara katılmak üzere yurt dışına görevlendirilmesinin mağduriyetler yarattığının ifade edildiği kanun teklifinde, askeri operasyonlarda görevlendirilen sivil hekimlerin yaralanma ve mesleklerini yapamama tehlikesi altında olduğu belirtildi.

TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Bu tür mağduriyetlerin engellenmesi, ülkemizde tıp eğitimi ve sağlık hizmetlerinin daha ileriye gitmesi, askerlerimizin harp cerrahisi hizmeti sağlayabilecek askeri sağlık kuruluşlarında daha nitelikli sağlık hizmeti almaları açısından, GATA'nın yeniden kurulması ve Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık kuruluşlarının yeniden hizmete girmesi ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kanun teklifiyle, GATA'nın yeniden kurulması ve Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmiş olan sağlık alanındaki askeri kurum ve kuruluşların yeniden devrinin düzenlenmesi amaçlanmıştır.”

Geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastanelerin tekrar Milli Savunma Bakanlığına devredilmesi taleplerine ilişkin, "Bu konuda taleplerimiz, isteklerimiz ve ihtiyaçlarımız var. Bu konuda hem Cumhurbaşkanı'mızın çözüm oluşturulması için direktifleri var hem de Sağlık Bakanımızın olumlu yaklaşımları var. İnşallah onları da önümüzdeki günlerde yola koyacağız." yanıtını vermişti.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan askeri hastanelerle ilgili flaş açıklama: Önümüzdeki günlerde yola koyacağız
 

gata
askeri hastane
saglik bakanligi
kanun teklifi
fikret sahin
Yorum (10)
Adem Bulut
zaten kapatılması hataydı. askeri hekim bizim gibi bir ülkede olması şart. kapatıldıktan sonraki görevlendirmeler ayrı bir sıkıntı, savaş cerrahisinin çoğu kişinin bilmemesi ayrı bir sıkıntı. illa savaş olması gerekmiyor ama doğudaki bombalamalar, kurşunlanmalar, mayınlar hepsi birer savaştır.
19
Cevapla
Tüm Hekimlere Sözleşme Hakkı veya Maaşı
asıl 657 ye tabi hekimler üvey evlat gibi sözleşmeli ve askeri hekimler bizlerden en az 2,5-3 katı maaş alıyor. eş kıdemde meslektaşların maaşları da eşit olmalı kamuda başka hiçbir meslekte maaşta bu kadar fark yok. kurum içinde 40bin puanla atandığım hastanede '' mecburi ''yapan sözleşmeli var
16
Cevapla
Cerrahi Doktor
kesinlikle askeri hastanelerin ayrılması gerekiyor, kesinlikle.. kurulları olsun, asker muayeneleri olsun bizleri aşırı derecede meşgul ediyor. başlı başına ayrı bir disiplin ve eğitim gerektiren şeyler bunlar. umarım görüşmeler tez zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanır.
28
Cevapla
hasan
yaralı askerlerin askeri hastanelerde güvenle bakılması gerekir. bakanlığa bağlı hastanelerde pkk sempatizanı kişilerde çalışabileceğinden sakıncalı durumlar olabilir. ölümcül olmayan bir askerin ertesi gün şehit olması gibi garip durumlar ile karşılaşmamak için askeri hastaneler kurulmalıdır.
20
Cevapla
asker doktor
gata ve perifer hastaneler boşaltılmış,kapatılmış , doktorlar sürülmüs, assubaylar ve hemşireler türkiye nin her yerine dağılmıştır. 1900 yılından bu yana süren gelenek bitmiştir. boşuna uğraşmayın.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir