ABD'deki Carnegie Mellon Üniversitesinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, New York'taki hazır yemek zincirlerine gidenlerin kalori ve besin değerleri yerine tat ve fiyatla ilgilendiklerini gösterdi.
Araştırmaya katılan bin 121 yetişkinin çoğunun tavsiye edilenden fazla (kadınlar için 1800-2200, erkekler için 2200-2700) kalori aldığı görüldü.
Bilim adamları, müşterilerin "suçluluk hissetmemek için ne yediklerini göz ardı etmeyi" tercih ediyor olabileceklerini belirtti.
Araştırma, "Journal of Public Health" dergisinde yayımlandı.
20 yaşın üzerinde 150 milyondan fazla kişinin fazla kilolu olduğu ABD'de, obezitenin yayılması riskine karşı bazı eyaletlerde hazır yemeklerin ambalajlarının üzerinde kalori ve besin miktarının belirtilmesi zorunlu hale getirilmişti.