Medimagazin logo

Erzurum'da sağlık çalışanı KKKA'dan öldü

Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesinin laboratuvar bölümünde görev yapan bir sağlık çalışanı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybetti. Hastanede son 1 hafta içerisinde KKKA’dan ikinci ölüm oldu.
Erzurum'da sağlık çalışanı KKKA'dan öldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mayıs ayı itibariyle Doğu Anadolu Bölgesinde kene ısırması vakalarında artış yaşanırken, KKKA hastalığının tedavisinde bölgedeki 11 ile hizmet veren Yakutiye Araştırma Hastanesinde ikinci ölüm olayı gerçekleşti. Hastanede görev yapan ve geçen hafta gelen bir hastadan KKKA kaptığı iddia edilen sağlık çalışanı Recep Tepe (35), sabaha karşı saat 04.00 sıralarında hastanede hayatını kaybetti.


Erzurum’un Şenkaya ilçesinde zehirlenme şüphesiyle geçen hafta hastaneye kaldırılan çiftçinin iki gün sonra hayatını kaybetmesinin ardından yapılan testlerde KKKA virüsü tespit edilmesi üzerine Yakutiye Araştırma Hastanesinde 6 sağlık çalışanı karantina altına alınmıştı. Tedavi sonrası 5 sağlık çalışanı taburcu edilirken, Recep Tepe hayatını kaybetti.


Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Necip Becit, havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarında artış yaşanmaya başlandığını belirterek, Mayıs ayı itibariyle Erzurum’da iki kişinin hayatını kaybettiğini, bölge illeri de dahil olmak üzere 55’e yakın hastanın da tedavi edildiğini kaydetti.

 


 

 

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nden Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığından hayatını kaybeden sağlık çalışanı ile ilgili açıklama yapılarak üzüntüler dile getirildi.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Hastanemiz çalışanı Recep Tepe’yi, 20.05.2014 tarihinde saat 04.00’te kaybetmiş bulunmaktayız. Bu acı olay hepimizi derinden üzmüştür. Tüm sağlık çalışanlarına baş sağlığı diliyoruz. Hastanemiz, 2002 yılından beri, bölgemizde Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığı (KKKA)’ nın takip ve tedavi merkezi durumundadır. Şu an itibari ile 25 hasta, bu tanı ile hastanemizde yatmaktadır. Hastanemizde, bu yıl an itibarı ile 55 hasta, geçen yıl 150 hasta ve 2002’ den beri de yaklaşık 2 bin hastanın bu tanıyla yatırılarak tedavileri gerçekleştirilmiştir. Oltu Devlet Hastanesi’nde, tarım ilacı zehirlenmesi ön tanısıyla yatırılarak, takip ve tedavisi yapılan, ancak durumu ağırlaşan hasta, 4 Mayıs 2014 Pazar akşamı, aynı ön tanıyla hastanemize kabul edilmiştir. Yapılan muayenesinde KKKA’ da olabileceği düşünülerek bu yönde gerekli tetkikleri istenen hasta, tedavi için hastanemize yatırılmıştır. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta geldiği gece hayatını kaybetmiştir. Bu hastaya müdahale eden bazı çalışanlarımızda klinik semptomlar görülmesi üzerine, o gece nöbetçi olan bütün personelimiz ve aile yakınları yakın takibe alınmıştır. Bu süreçte biri laboratuvarda görevli olmak üzere 6 sağlık çalışanımız, aynı tanı ile intaniye kliniğinde takip ve tedaviye alınmıştır. Söz konusu hastanın, geç dönemde gelmiş olmasından kaynaklanan yüksek virüs yükünün, sağlık çalışanlarımıza bulaşmakta etkin olduğunu düşünmekteyiz. Hasta olan çalışanlarımızdan beşi şifa ile taburcu edilirken, maalesef laboratuvar çalışanımız Recep Tepe’yi kaybetmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm çalışanlarımıza baş sağlığı dileriz.”

erzurum'da
sağlık
çalışanı
kkka'dan
öldü
Yorum (1)
Sem öz
Allah rahmet eylesin, çok üzücü. Laboratuvar çalışanları riskli birimde kabul edilmemekte ve Riskli birim farkları ödenmemekte. Tüm hastanede 6 kişi hastalanıyor, lab. teknisyeni vefat ediyor. Lütfen birileri açıklasın 24 saat kan, idrar, balgam ve gaıta örnekleriyle çalışan bir personel nasıl ciddi risk altında olmaz.....Hayatını kaybetmiş, ötesi var mı???
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir