Medimagazin logo

Elazığ'da "Mesai Dışı Poliklinik Hizmetleri" uygulaması

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mesai Dışı Poliklinik Hizmetleri uygulamasına göğüs hastalıkları polikliniğinin de eklendiği bildirildi.
 Elazığ'da "Mesai Dışı Poliklinik Hizmetleri" uygulaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tarkan Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, hastanede kadın ve doğum, göz, çocuk ve dahiliye hastalıkları branşlarında devam etmekte olan ugulamaya 1 Ekim itibariyle göğüs hastalıkları polikliniğinin de eklendiğini belirtti.

Vatandaşa daha kaliteli ve uygun ortamlarda sağlık hizmeti sunmak istediklerini dile getiren Özdemir, şunları kaydetti.

"Gün içerisinde diğer polikliniklere nazaran daha yoğun olan bu polikliniklerimizdeki hasta trafiğini azaltmaya yönelik olarak başlatılan uygulamaya, hafta içi her gün 18.00-21.00 saatleri arasında devam edilecektir. Ayrıca mesai dışı hizmet uygulaması içinde bulunan ve 18.00-21.00 saatleri arasında hizmet veren göz hastalıkları polikliniğimiz, halkımız ve hastalarımızın talepleri doğrultusunda cumartesi günü 10.00-14.00. saatleri arasında da açık olup, mesai dışı poliklinik uygulamasına ilave hizmet olarak devam edecektir."

elazığ'da
"mesai
dışı
poliklinik
hizmetleri"
uygulaması
Yorum (5)
üç harfli
Korkarım genel seçimlere kadar bunu çoğu branşta tüm hastanelerde uygulayıp seçimlerde tarih yazacaklar. Ek ödemeler formülünde bir kalem oynatmak yeterli, biz paragözler muayenehanede gece 8'e kadar çalışmak için çırpınmıyor muyuz? Al işte muayenehane!
0
Cevapla
Osman D
Sayın Genel Sekreteri kutlarım. Uzman doktor sayısının belli bir sayının üzerinde olduğu tam teşekküllü hastanelerde gündüz poliklinik yoğunluğunun fazla olduğu belli bölümlerde (pediatri, iç hastalıkları, göğüs hastalıkları, kadın doğum, kardiyoloji, radyoloji, kbb,... gibi) ikinci vardiya (diyelim 16.00-21.00 arası) poliklinik uygulaması çok mantıklı. Aksi takdirde bu bölümün akşam gelen poliklinik hastaları kendilerini "acil hasta" olarak tanımlayarak acil servisleri bloke ediyorlar. Gerçekten acil olan hastanın önünü tıkıyorlar. "Acil" deyimi lastikli bir kavram olduğundan hastaya "sen acil değilsin, bakmam, yarın gel" de diyemiyorsunuz. Bu uygulamada acil hekimi kendine gelen poliklinik hastasını buralara yönlendirerek rahatlayabilir. Böylece acil servislerin suistimalinin de önüne geçilebilir. Ancak dediğim gibi bu iş için o bölümdeki uzman hekim sayısının belli bir rakamın üzerinde (diyelim en az sekiz gibi) olması gerekir. Değilse işlemi çalışanlara bir eziyet haline getirmenin anlamı da yok. Saygılarımla...
0
Cevapla
dr
çelışın çalışın madalya takcaklar alnınıza kimsede demiyo ki azcıkda hayatımızı yaşayalım
0
Cevapla
Sifai Demirel
Göğüs hastalıkları gündüz polikliniğinde kotayı doldurmuyor ki gece niye mesai koydunuz .fazla doner alsınlar diyeyse o başka mesele
0
Cevapla
sibel
Bence tüm hekimler evlerinin bir odasını muayenehane olarak düzenleyip "halkımızın talepleri doğrultusunda" evde de hizmet vermeli. Neden bugüne kadar hiç bir bürokrat bunu akıl edemedi acaba?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir