MEDİMAGAZİN - Kayseri Şehir Hastanesi’nde erişkin Gastroenteroloji bölümünde görev yapan uzman hekim kalmadı.
Medimagazin’in edindiği bilgiye göre, yan dal asistan ve klinik yardımcı personel ile dahiliye uzman ve asistanlarının görevde olduğu ancak gastroenteroloji uzmanının kalmadığı ileri endoskopik işlemlerin üniversiteye sevk edildiği, tanısal endoskopik veya basit işlemlerin ise genel cerrahlar tarafından yapıldığı öğrenildi.
İstifa eden hekim Dubai’ye yerleşti
Görevden ayrılan üç hekimden birisinin kanser tedavisi nedeniyle görevine devam edemediği, diğer iki hekimden birisinin emekliliğe ayrıldığı ve özel hastanede çalışmaya devam ettiği öğrenilirken üçüncü uzmanın ise müstafi duruma düşerek görevden ayrıldığı, bu hekimin sonrasında Dubai’ye yerleştiği öğrenildi.
Hastanenin uzman eksikliği dolayısıyla müdürlüğe yazı yazdığı bildirilirken 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası’nda açılan 9 kadrodan 1’inin hastaneye yerleştirilmesi bekleniyor. Yetkililer 1 ay içerisinde uzman hekim eksikliğinin giderileceğini öngörüyor.