Medimagazin logo

Doktorlar özele geçti, devlet hastanesi zorda

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 13 olan çocuk hekim sayısının 3’e düşmesi nedeniyle hastalar sıkıntı yaşıyor.
Doktorlar özele geçti, devlet hastanesi zorda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel hastanelere, aile hekimliğine geçen doktorlardan boşalan kadrolara ise bir türlü atama yapılamadı.

Başhekim Orhan Fesçekoğlu, hekim sıkıntısı nedeniyle hastanede yığılma olduğunu, doktor başına düşen hasta sayısının 2,5 kat arttığı kaydetti. Fesçekoğlu, “Bir doktorun günde en fazla 80 hastaya bakması gerekiyor. Hastalarımız çocuk olduğundan muayenesi, teşhis ve tedavileri biraz daha uzun sürebiliyor. Ancak, şimdilerde bir doktora ortalama 200’e yakın hasta düşüyor. Dinleyecek, tahlilleri yapacak teşhis koyacak. Bunun ötesi sıkıntısı olur.” diye konuştu.

250 YATAKLI HASTANE 1,5 YILDA BİTECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından 250 yataklı yeni hastanenin yapımının devam ettiğini ifade eden Fesçekoğlu, Afyonkarahisarlılar hak ettiği sağlık hizmetine yakın bir zamanda kavuşacaklarını anlattı. Son derece modern ve teknolojik araç ve gereçlerle donatılacak hastanede hekim ve sağlık personelinin daha mutlu çalışacağını ifade eden Fesçekoğlu, şunları söyledi: “Şu andaki hastanemiz 40 yıllıktır. Bakanlığın istediği kriterleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak yeni hastanemizde röntgen laboratuvar çocuk cerrahi, beyin doktoru hizmet verecek. Tek kişilik yataklar, özel odalar olacak."

Yapımı devam eden doğum ve çocuk hastanesi inşaatının 1,5 yıl içinde tamamlanmasıyla Afyon'un sağlık konusunda bölgeye hizmet verir duruma geleceği belirttildi.

doktorlar
özele
geçti
devlet
hastanesi
zorda
Yorum (11)
Atilla Çoruh
Doktorlar özele geçti söylemi çok yanlış. SGK ile anlaşması olmayan hastaneye "ÖZEL HASTANE" denir. Yani hasta tedavi ücretlerini "TRİNK PARA" cebinden öder ya da hastanın "ÖZEL SİGORTASI". Devlet yanlış tanımlanan bu ÖZEL hastanelere para aktarıyorsa, bu hastaneler "ÖZEL HASTANE" değil, olsa olsa, otelcilik hizmetleri daha iyi olan DEVLET HASTANELERİ BENZERİ yapılanmalar denilmelidir. Yani; doktorlar aslında yine devlete çalışmış olmaktadırlar. Ayrıca, dünyanın hiç bir yerinde devlet, "özel hastane" diye tanımlanan bu kuruluşlara bu şekilde para aktarmaz. Saygılarımla
0
Cevapla
ömer akpınar
Çalışma koşullarını düzeltin , adam gibi para verin , geçmesinler, insan hayatıyla uğraşıyoruz adam gibi para verin.
0
Cevapla
serdar
haliyle hasta da özele gidiyor. devlet kısaca ben halka bakmıyorum özel sen bak, parayı da sen al diyor. kazanan özel hastaneler oluyor. o yüzden o kadar özel hastane açılıyor. sonra tüm hastaneler özel olup halkı istediği şekilde soyacak, sömürecek. hastalar devlet hastanesinde ödemeye üşendiği, o kadar laf ettiği, sanki hekimin cebine giriyormuş gibi söylediği katkı paylarını şimdi kendi elleriyle tek kelime etmeden özellere verecek. sağlıkta özelleşme bu işte.
0
Cevapla
Taskan
Bence daha ötesini bekleyin. Bu günler iyi günler. Üzgünüm ama son on yıldır yapılanlar özel sektör denen ama kazancını devletten sağlayan hastanelerin yani ticarethanelerin içinin doldurulması çabasıdır. Ama bu ticarethanelerde ucuz izlenimi veren ama normalden de daha fazla faturalı hizmetlet verilmektedir. Herşeyi zamana bırakın. Göreceksiniz.
0
Cevapla
analist
İşin gerçeğini söylemek gerekirse ben özel hastane politikasını savunuyorum.Diğer arkadaşın dediği gibi vatandaş doktor isteyince cebi eline gitmiyor ama özel hastane oldu mu nerden olsa para buluyor.Hem para verince vatandaş da mutlu oluyor üzerineki stres gidiyor heralde.Bugüne kadar özel hastanede şiddet olayı devlete nazaran çok az.Ama hastane yöneticileri hastanede çalışan doktorlar olacak öyle kelli felli adamlar götürmeyecek işi.Amerika'daki vakıf hastaneleri bu işi güzel götürüyor.Tabi onlar da Osmanlı'daki vakıf sistemini örnek alıyorlar orası ayrı.Bence ecdadımızın sağlık sistemi tekrar incelenmeli.600seneboyunca insanlar nasıl sağlık hizmeti aldılar hiç mi merak etmiyoruZ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir