Medimagazin logo

Doktorlar elektronik reçeteye alışamadı

Temmuz ayında uygulamaya konulan e-reçete, 15 Ocak’tan itibaren zorunlu.
Kaynak: ZAMAN - İSA YAZAR
 Doktorlar elektronik reçeteye alışamadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bu tarihten sonra doktorlar kâğıt reçete yazamayacak. Ancak hâlâ doktorların önemli bir bölümü e-reçeteye geçmedi. E-reçete için öncelikle SGK’nın verdiği ‘kurumsal hekim şifresi’nin bütün doktorlar tarafından alınması gerekiyor. SGK’nın verilerine göre 103 bin doktordan 96 bini şifre aldı. Şifre alan doktorlardan sadece 34 bini e-reçete yazdı. 7 bini ise hiç şifre almadı. Gelinen noktada doktorların üçte biri şifre almasına karşın reçetelerin yüzde 70’i e-reçete olarak yazıldı. Bu durum, aktif olarak reçete yazan doktorların şifre aldığını ortaya koyuyor. SGK’nın hedefi ise tüm doktorların e-reçete şifresini almasını sağlamak. Sağlık Bakanlığı da bu konuda doktorları uyardı. Şifre almasına rağmen kâğıt reçete yazmaya devam edenlerin bir an önce sisteme adaptasyonu hedefleniyor. Aksi halde sağlık hizmetlerinin aksaması söz konusu.

doktorlar
elektronik
reçeteye
alışamadı
Yorum (5)
halil toraman
ereçeteye geçişte iyi niyet görmüyorum. sayın çalışma bakanı 'doktorların eczanelere hasta yönlendirilmesinin önüne geçilecek dedi. bir, yönlendirecek olan zaten numarayla da yönlendirir bu sistemin o istismarı önleyecek zerre gücü yok. iki, ilaç yazıldktan sonra hangi eczaneden ilacın alındığının sgk ile ne alakası var o zaman tüm eczanaleri organize sanayi gibi bir yere kurun .vatandaş ilacı genelde tanıdığı eczaneden ya da en yakın eczaneden alıyor. üç , sayın bakan lafının başına mantığı olmayan bu gerekçeyi neden koyuyor olabilir? pazartesi tektim ve ertesi gün de tatil olunca 100 e yakın hasta geldi. ereçete zorunlu olsa her hastaya gir çık onayla nasıl başetcektik....diyor ki fazla hasta bakma tamam sen bakma diyorsun ama genel sekreter başhekim bak diyor akepe il ilçe başkanı bak diyor kotayı kapattık ,numara alamayanların yüzde 90 ı kapıya dikiliyor beni de muayene edin diye onlara durumu izah edinceye kadar bakmak daha mantıklı.uzun lafın kısası ereçete olayı tepedekilerin aşağıdakileri birbiriyle kavga ettirip kendi şatolarında daha rahat yaşama girişimidir vesselam.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
şu ana kadar şifresini almayan 7000 meslektaşımı kutlarım.
0
Cevapla
agk
Asıl aksaklık e-reçete de sistem çöktüğünde olacak. kaç kez reçeteye onay vermedi, mecburen elle yazdık. medula provizyon vermediğinde, vs de ne olacak?
0
Cevapla
Murat celikten
E recete hadi neysede hastanelerin sizden istediği e imza yı sakın vermeyin derim ben. Bu ülkede kimseye güvenilmez. Hele hele tübitak a hiç...
0
Cevapla
cengiz
Zaman kaybından başka bir işe yaramıyor.1000-1500 hastanın geldiği acil servislerde uygulayında göreyim sizi.Her doktora alırsınız birer galaxy note2 yüklersiniz adam gibi bir programda kağıt reçeteden daha pratik olur.Samsung da köşeyi döner:))
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir