Medimagazin logo

Doktora cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan başhekim tahliye edildi

Kırklareli'de özel bir hastanede kadın doktora cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan başhekim önce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakim iki yıldır tutuklu bulunan başhekimin tahliyesine karar verdi
Kaynak: Sözcü
Doktora cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan başhekim tahliye edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, 2020 yılının Haziran ayında Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki özel bir hastanede meydana geldi.

Sözcü'nün haberine göre, hastanede doktor olarak görev yapan yabancı uyruklu E.V., nöbetçi olduğu gece odasında kendisine içki ve hap veren başhekim A.Ç. tarafından tecavüze uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Suçlamayı kabul etmedi

Kadın doktor, başhekimin, odanın kapılarını kilitleyip kendisinin kıyafetlerini çıkarmaya başladığını, kullandığı hap ve içki nedeniyle zayıf düştüğünü ve karşı koyamadığını öne sürdü. Şikayet üzerine gözaltına alınan başhekim tutuklandı.

Hakim karşısına çıkan A.Ç. “Rızası dışında bir şey yapmadım. Bu suçu işlemedim” dedi. E.V.’nin avukatı Bedia Mutlu Mirzabey de savunmasında, doktor olan mağdurun namus değerleri hakkında yalan söylemeyeceğini söyledi.

Cezasında indirim yapıldı

Mahkeme heyeti, A.Ç.’nin 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık başhekimin geçmişi, verilen cezanın geleceği üzerindeki etkileri indirim sebebi kabul edilerek indirim yapılarak 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Başhekimin karara itiraz etmesinin ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi'nde yeninden duruşma yapıldı.  A.Ç. “kişisel veya ailevi olarak ciddi mağduriyet içerisinde olduğum göz önüne alınarak tahliyeme karar verilmesini talep ederim” dedi.

Savcı tutukluluk istedi ama…

Cumhuriyet Savcısı “tutuklu sanığın üzerine atılın suçun niteliğine suçun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, suç için öngörülen ceza miktarına göre kaçma şüphesinin varlığı bu durumda adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı da dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesi kamu adına talep olunur” dedi.

Ardından mahkeme başkanı sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine ve derhal salıverilmesi için tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumuna müzekkere yazılmasına karar verdi.

bashekim
dava
tahliye
doktor
Yorum (2)
ö.y.
@mi̇safi̇r bundan sona ''i̇çtihat'' oluştuğu için olabilir
1
Cevapla
Hasan bas
kadın nöbetçi olmasına rağmen başhekimin odasına gidip kendi isteğiyle alkol ve hap kullandığını kabul ediyor. bana inandırıcı gelmiyor tecavüz olduğu. bir kere nöbetteki doktorun ne işi var alkolle hapla. belli ki sonrasında istediği bir şeyi alamadı ve tecavüz etti dedi rezil etmek için.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir