Medimagazin logo

Diş sağlığı için aile hekimi: 2 ilde pilot uygulama başladı

Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de aile hekimliği benzeri bir uygulamaya geçilmesi planlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda gündeme gelen öneriye ilişkin, 2 ilde pilot uygulamanın yapıldığını ve konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi
Kaynak: Yeni Şafak
Diş sağlığı için aile hekimi: 2 ilde pilot uygulama başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile hekimliği benzeri bir uygulama ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de hayata geçirilecek. Sağlık Bakanı Koca, 2 ilde pilot uygulamanın yapıldığını belirterek, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği partisinin Kızılcahamam kampında, sağlık ve eğitimle ilgili birçok konu da gündeme geldi.

2 ilde pilot çalışmalar başladı

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, kapalı toplantıda dile getirilen sorunlardan biri de hastane randevuları oldu. Erdoğan’ın konuyla ilgili, “Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık” dediği öğrenildi. Bir milletvekili de aile hekimliği benzeri bir uygulamanın ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de hayata geçirilmesi önerisini dile getirdi. Bunun üzerine söz alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili halihazırda 2 ilde pilot uygulamanın yapıldığını, altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

‘Teşvik’ çözümü

Başka bir milletvekili de bazı küçük yerleşim yerlerindeki hekim açığına ve bundan dolayı oluşan mağduriyetlere dikkat çekti. Konuyla ilgili özellikle çok fazla tercih edilmeyen kasaba ve ilçeler için hekimleri teşvik edecek adımların atılması gerektiği üzerinde duruldu.

Medimagazini takip edin:  Facebook, Twitter, Instagram, ve YouTube.

 

dis hekimi
aile hekimi
agiz ve dis sagligi hizmetleri
Yorum (18)
dt.dt/dt
pandemi sonrasında sistem koptu gitti. insanlar kronik apseli ,lezyonlu dişlerini bile çektiremiyor.randevu bulamıyor. üç kuruş maaşla kira öde ev geçindir motivasyon sıfır. istifa eden çok ,ikinci işte çalışan çok, emekliliği gelip hemen istifa edip özele geçen çok... aile diş hekimliği nedir?
21
Cevapla
dt.dt/dt
henüz biz diş hekimliği mesleğini ideal şartlarda icra edemiyorken,,, aile diş hekimliğinin hiç bir faydası olacağına inanmıyorum ,olamaz da. eğer aile diş hekimleri somut ağızda girişimsel işlem yaparsa belki hedefine ulaşabilir.hiç sanmıyorum olacağını.
13
Cevapla
dt.dt/dt
biz ne yapıyoruz.ücretsiz protez yapıp hastanın dişlerine bakmazsan da sana diş yaparız diyoruz. avrupa nasıl. tam tersi dişlerine bak ,koruyucu tedavi ücretsiz.6 ayda rutin kontrol. eğer bütün bunlara rağmen protez ihtiyacı doğuyorsa ücret alıyor. biz geri kalmış bir ülkeyiz kısacası???????????????
22
Cevapla
BARIŞ ALPSOY
aile diş hekimliği diye bir sistem uygulaması sadece özel sağlık kuruluşlarından hizmet alınırsa etkili olabilir.
1
Cevapla
süzer
seçim yaklaşırken bu haber hep olur.20 yıldır aile dişhek imliği raftan indirilip göz önüne çıkarılır...sonuç ..boş iş...bir şey çıkmaz...
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir