Medimagazin logo

Devrimci bir bağış

68 kuşağı liderlerinden mimar Ali Süheyl Kırçak, kalp ameliyatına girerken “Ölürsem kadavramı bağışlayın” dedi. Ameliyattan sonra hayatını kaybedince de ailesi vasiyetini yerine getirdi. Kırçak’ın bedeni artık tıp öğrencilerinin hizmetinde.
Kaynak: HÜRRİYET
Devrimci bir bağış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR’de kalp ameliyatına girerken, ölmesi halinde bedeninin kadavra olarak kullanılmasını vasiyet eden mimar Ali Süheyl Kırçak (69), 10 Kasım’da ameliyatın ardından kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. ODTÜ’de okuduğu yıllarda 68 kuşağının liderlerinden olan, TMMOB Mimarlar Odası Genel Merkezi Genel Sekreterliği de yapan Kırçak’ın annesi Perihan Kırçak, kardeşleri Süer Kırçak, Zuhal Kırçak, vasiyeti yerine getirdi.

KADAVRASI BAĞIŞLANDI
Ali Süheyl Kırçak’ın bedeni, tıp eğitimi alan öğrencilerin eğitimi için kadavra olmak üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne bağışlandı. Ağabeyinin çok soylu bir davranışta bulunduğunu söyleyen Süer Kırçak, “Ailesi olarak biz sadece vasiyetini yerine getirdik. Hep bilim için çalıştı, son yolculuğunda da yine bilim için asil bir davranışta bulundu. Kararımızı duyan arkadaşları da büyük memnuniyet yaşadı. Aldığımız tepkiler de olumlu bir davranış gösterdiğini ortaya koyuyor” dedi.

devrimci
bir
bağış
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir