Medimagazin logo

Devletten mideye kelepçe

Obeziteye savaş açan Sağlık Bakanlığı, 2014’e kadar atılacak somut adımları belirledi: Mide kelepçesi gibi cerrahi müdahaleleri devlet ödeyecek, çocuklara yönelik gıda reklamları denetlenecek, şişmanlık konusunu vaaz ve hutbelerde işlenecek, obezite ile mücadele hattı kurulacak.
Kaynak: HÜRRİYET - Meltem ÖZGENÇ
Devletten mideye kelepçe
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAĞLIK Bakanlığı, 2014’e kadar obezite konusunda somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Bakanlığın 3’te 1’i obez olan Türk halkının zayıflayabilmesi için hazırladığı çalışmanın bazı maddeleri şöyle:

Obezite tedavisindeki cerrahi müdahalelerin (mide balonu, kelepçesi vs.) uygulama şartlarının ve bu yöntemlerin bedelinin ödenmesine yönelik resmi düzenlemeleri yapılacak. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında ‘obezite üniteleri’ kurulacak. Sağlık kuruluşlarına herhangi bir nedenle başvuran ve obez olduğu tespit edilenler, bu ünitelere yönlendirilecek. Özellikle kadın programlarında yer alan yemek hazırlamaya yönelik bölümler diyetisyen eşliğinde hazırlanacak.

TSK’DA DA EĞİTİM VERİLECEK

Çocuklara yönelik gıda reklamları denetlenecek. Şişmanlık konusu vaaz ve hutbelerde yer alacak. Silahlı kuvvetler bünyesindeki kurum ve kuruluşlarda acemi er eğitim merkezleri başta olmak üzere askerler obezite konusunda bilgilendirilecek.

Obezite ile mücadele hattı kurulacak. 500’den fazla çalışanı olan işyerlerine spor merkezi kurma zorunluluğu getirilecek. Engelliler için danışmanlık hizmetleri verilecek, huzurevlerinde bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Piyasada zayıflama amacıyla satışa sunulan sağlık bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mevzuatı dışında kalan zayıflama bantları ve bitkisel ürünlerle ilgili eczane ve aktarlarda satış koşulları ve denetimlerine yönelik gerekli yasal düzenlemeler yapılacak.

devletten
mideye
kelepçe
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir