Medimagazin logo

Depremzedelerin duası bize yeter

Deprem sonrası Erciş’te kurulan 50 yataklı sahra hastanesine Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü olarak giden 350 doktor, hemşire ve sağlık personeli, 16 gündür depremzedelere aralıksız tıbbi destek veriyor. Sağlık çalışanları, sahra hastanesinin çevresinde yer alan çadırlarda kalıyor.
Kaynak: STAR
Depremzedelerin duası bize yeter
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düştüğü bölgede, 112 Acil Yardım ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE) hastane önünde devam eden kesintisiz nöbetleri sırasında yaktıkları ateşle ısınmaya çalışıyorlar.

Sahra Hastanesi Koordinatörü Ebru Polat, hastanede bugüne kadar yaklaşık 16 bin depremzedeye hizmet verdiklerini söyledi. Erciş’te 27 ambulans ve 8 UMKE olmak üzere toplam 38 araçla depremzedelere sağlık hizmeti verdiklerine işaret eden Polat, “Sahra hastanemizde acil servis, kadın doğum, dahiliye, çocuk, psikiyatri, diş servisleri ile hizmet veriyoruz’’ diye konuştu. Buraya gönüllü olarak bölgenin şartlarını bilerek geldiklerini anlatan Polat, “Biz, bölgeye yardıma koşarken ailelerimizle, sevdiklerimizle vedalaşmaya bile fırsat bulamadık. Depremzedelerin bir duası ve teşekkürü ile bütün yorgunluklarımızı unutuyoruz. Bölgede görev yapan sağlık çalışanları, depremzedeler gibi çadırlarda uyku tulumlarında kalıyor.’

depremzedelerin
duası
bize
yeter
Yorum (1)
Frankie Bellevan
Bu işlerin iyi ve kötü yanları var.İyi yanı görünen tarafı,yani ekipte yer alan bütün "gönüllü" arkadaşlarımızın gayreti ve fedakarlığı.Bunu takdir etmeyenimiz yoktur.Kötü yanı ise bu arkadaşlarımızın yaptığı türden fedakarlığı Sağlık Bakanlığının istismar ederek zor koşullar altında çalışan arkadaşlarımıza bu türden bir çalışmayı karşılıksız bir şekilde her zaman dayatması.İnsanların karşılıksız aşırı bir şekilde çalışması kural olmamalı.Bu tip olaylar ve haberler ülkemizde abartıldıkça abartılır,her zaman kahramanlar yaratmayı severiz.Hiç bir konuda evrensel standartlar oluşturmaya çalışmayız(çünkü oy alamayız).Asıl yapılması gerekenler,akılcı tedbirler, nedense hiç bir zaman uygulanmayıp hep kağıt üstünde kalır.Tekrar sağlık ekibindeki arkadaşlara dönersek; arkadaşlarımızın karşılıksız,beklentisiz çalışmak konusunda hiç bir sıkıntıları yoksa kamuoyunda "mecburi hizmet" diye bilinen uygulama da bu tip arkadaşlar arasından seçilecek gönüllü kişiler tarafından gerçekleştirilebilir.Böylece "Mecburi Hizmet" "Gönüllü Hizmet"e dönüştürülür(o zaman hepimiz arkadaşlarımızı yine yürekten alkışlarız) ve bu "Gönüllü Hizmeti" veren arkadaşlarımız da Sağlık Bakanımızın sürekli taltifine mazhar olurlar.Belki de"Yabancı Doktorlar"bile bizi şaşırtarak "Gönüllü Hizmet"e talip olurlar değil mi ama? Unutulmamalı ki bu deprem ülkemizdeki ne ilk ne de son deprem.Bu tip felaketlerde felakete uğrayanlardan sonra en fazla sağlıkçılar yıpranıyor.Sonra ne mi oluyor?Sağlık Bakanımız olayı her defasında "başarı belgesi"ve"teşekkürle" geçiştiriyor.Kolay kolay yüksek not vermediği için nadiren de"Pekiyi"veriyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir