Medimagazin logo

Denizli Devlet Hastanesi'nde acil anjiyo ekibi kuruldu

Denizli Devlet Hastanesi'nde acil anjiyo müdahale ekibi kuruldu.
 Denizli Devlet Hastanesi'nde acil anjiyo ekibi kuruldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kasım Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede acil anjiyo gerektiren kalp krizi vakalarının yılda 300 bin civarında olduğunu söyledi.

Artan nüfusla birlikte kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm sayısının hızla arttığının altını çizen Çetin, şöyle konuştu:

"Ülkemizde 2007 yılı öncesinde elde edilen verilerde 100 bin kalp krizi vakasında acil anjiyo oranının yüzde 8 olduğu belirlenmiştir. Bu oran Çek Cumhuriyeti'nde yüzde 92, Almanya'da yüzde 81, Yunanistan'da da yüzde 9 düzeylerindedir. Türkiye'de 81 ilin 46'sında 24 saat hizmet veren anjiyo merkezleri bulunmaktadır. Denizli'de de böyle bir merkez olmadığı için vatandaşlarımıza kalp rahatsızlıklarında gerektiğinde acil anjiyo yapılamıyordu. Bundan sonra Denizli Devlet Hastanesi'nde oluşturduğumuz acil müdahale timiyle kalp rahatsızlığı olanlara uzman bir ekip tarafından anında müdahale edilecek."

denizli
devlet
hastanesi'nde
acil
anjiyo
ekibi
kuruldu
Yorum (1)
Sağlık Çalışanı
DDH Sağlıkta ulu bir çınar...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir