Medimagazin logo

Darpedilen doktor: Hasta için her şeyi yaptım, ama...

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde bir doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.
Darpedilen doktor: Hasta için her şeyi yaptım, ama...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü doktorlarından Erdoğan Özdemir, iddiaya göre 2 gün önce hastaneye gelerek yatışı yapılan bir hastanın yakınları tarafından darp edildi.

 

Sağlık Sen 2 Nolu Fırat Üniversitesi Hastanesi Şubesi üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla olayı kınadı.

 

Grup adına basın açıklaması yapan Sağlık Sen 2 Nolu Fırat Üniversitesi Hastanesi Şube Başkanı Mehmet Atalay, darp eden kişiler hakkında sendika avukatlarının harekete geçtiğini belirterek, “Sendika olarak yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz. Sağlıkta son zamanlarda artış gösteren şiddet, çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu son olay göstermektedir ki toplumsal şiddet bugün akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Sağlıkta ve genel anlamda şiddete neden olan psiko-sosyal faktörleri önlemek ve caydırıcı tedbirleri alma gerekliliğini bir kez daha arz ediyoruz” dedi.


Yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu ifade eden Dr. Erdoğan Özdemir de bir açıklama yaptı.

 

Dr. Özdemir, “Biz sağlık çalışanları olarak fark gözetmeksizin herkese eşit hizmet sağlamayı amaçlıyoruz. Bu düşünceyle çalışırken hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalmak üzücü. Bu hasta 2 gün önce tedavi amaçlı hastanemize geldi. Ben hastanın iyileşmesi için her türlü katkıyı sağladım. Hatta kendisine kan lazım olduğunda kan merkezini bizzat kendim arayarak kan bulunmasını istedim. Ama bugün öğle saatlerinde odadan bazı sesler geldi. Yanımda görevli bayan arkadaşımla beraber seslerin geldiği odaya doğru hareket ettim. İçeri girer girmez beni yumruklamaya başladılar. Ne olduğunu anlayamadım. Benden önce bayan arkadaş içeri girseydi o yumruklar onun yüzüne gelecekti. Yaşanan olay nedeniyle gerçekten çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

darpedilen
doktor:
hasta
için
her
şeyi
yaptım
ama...
Yorum (13)
faruk yılmaz
Geçmiş olsun... Birgün size uzanan o eller yardım için dileneceler
0
Cevapla
Erman Özdemir
SEN DE KAFA ATSAYDIN YA.. NEDİR BU İNSAN SEVGİSİ.. UNUTMA SENİ DARP EDENLER HAYVAN. ONLARI VETERİNERE TEKME TOKAT SENİN SEVK ETMEN GEREKİRDİ.. SENİ KORUYAMADIM YA BU DA BANA DERS OLSUN(ABİN)
0
Cevapla
Ürolog
Öncelikle geçmiş olsun. Elazığın yerlileri insandır kadirşinasttır ama sağdan soldan gelip yerleşenler bozdular güzelim memleketi. Bu hale getiren sistem de sorgulanmalı insanları. Bir doktor kolay yetişmiyor aileleri bilir..
0
Cevapla
gözde soydan
Geçmiş olsun doktor bey. Hergün aynı şeyler hergün bir meslektasimin dayak yemesi deli ediyor beni. Bizdede güvenlik problemi var önce bu çözülmeli. Doktoru saglikciyi darp eden tutuklu yargilanmali hapis cezası verilmeli. Rabbim onların cezasını versin. Ellerinize düşsün ler derman bulmak için işallah.
0
Cevapla
Heliconatör
Bugün torba yasada şiddet ile ilgili düzenlemeler de açıklandı. Malesef dağ fare doğurdu. Son derece yetersiz. Eğer bu düzenlemeler 2 yıl önce olsaydı ve yargı tarafından ciddiyetle uygulansaydı yeterli olabilirdi. Ancak sağlıkta şiddet öyle bir noktaya geldi ki bu kanuni düzenlemeler kesinlikle yeterli olmaz. Malesef çok çok geç kaldılar. Ancak aşağı yazdıklarım ilave olursa faydalı olur: 1- sadece sözlü şiddet olursa saldırgan en az 1 gece nezarethanede bekletilmeli. 2- fiziki saldırı olursa tutuklanmalı ve ilk mahkemeye kadar tutuklu kalmalı. Bu yasa tüm medya organları ile tüm halka iyice duyurulmalı. 3- cezalar kesinlikle ertelenmemeli. Ayrıca sağlık personeli çalışamadığı günler için tazminat almalı. İşte bunlar olursa şiddet için artık hükümeti suçlamayız. Ancak yinede şiddet olacaktır. Çok daha az olacaktır ama bu sefer olanlar yasadan korkmayan psikopatlar tarafından yapılacağı için daha ağır saldırılar olacaktır. Bunu önlemenin yolu ise hastane güvenliklerinin arttırılıp döner sermaye ile ücretleinin arttırılmasıdır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir