Medimagazin logo

Cerrahpaşa'daki bebek neşterden ölmemiş

Yeliz Sevinç’in Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki doğumu trajediyle sonuçlanmış ve Beren ismini vermeyi düşündüğü kız bebeği sadece 3 saat yaşayabilmişti.
Kaynak: GAZETE HABERTÜRK - HİLAL ÖZTÜRK
Cerrahpaşa'daki bebek neşterden ölmemiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doğumundan sonra yüzünde gördükleri yırtıktan dolayı Yeliz-Engin Sevinç çifti bebeklerini doktorların hatası nedeniyle kaybettiklerini öne sürmüştü.

İddialar nedeniyle Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan bebekle ilgili ilk bulgular ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ilk incelemede bebeğin ölümüne yüzündeki yırtığın neden olmadığı tespit edildi.

HABERTÜRK’e bilgi veren Adli Tıp Kurumu yetkilisi, yanaktaki yırtığın damarlara zarar vermediğini belirterek, ilk tespitlere göre bebeğin doğumdan hemen sonra yaşamsal göstergelerinin zayıf olduğunu ifade etti.

Yetkili doğum sırasında kordonun bebekten önce dışarı çıkmasının yaşamsal bir tehlikeye neden olduğunu belirterek, ölüm nedenleri arasında bu durumun olabileceğini belirtti.

İlk tespitlere göre yırtığın, bebeğin başını çıkarabilmek için yapılan girişimlerden kaynaklandığını kaydeden yetkili, kesin sonuçların iki uzmanın yürüttüğü çalışmalardan sonra açıklanacağını ve rapor halinde savcılığa ulaştırılacağını bildirdi.

cerrahpaşa
skandal
Yorum (2)
Özge Gülmez
Öncelikle Adli Tıp görüldüğü gibi gene adaleti sağladı.. Bir şeyi bilmeden cahilce atıp tutmak kolaydır. Doktorun başka işi gücü yok kasıtlı olarak bir bebeğe zarar verecek..Böyle bir şey imkansız. Gereksiz yere doktor hatası deyip şikayette bulunan hastalara bence bu çok iyi bir ders olmuş. Çıkarılacak ders: neymiş bilmeden görmeden 6 yıl tıp okuyup 5 yıl uzmanlık eğitimi almadan hata yaptı doktor diye ahkam kesmemek gerekliymiş...
0
Cevapla
Dr Jivago
Evet, şiştiniz mi sn. hasta yakınları ve çok bilmiş sn. halkımız...Bir uzman olarak tahminim şudur: Makat gelişinde epizyotomi ile yırtık olması pek mümkün değil, çünkü baş en son çıkar, o zamana kadar epizyotomi mutlaka açılmıştır. Büyük ihtimalle baş doğurtulurken Veit smellie manevrası sırasında( ki doktorun sağ el ortaparmağı başın defleksiyonunu önlemek için bebeğin ağzına sokulup bebeğin başı fleksiyonda tutulur ve bebek öyle çekilir)bebeğin yanağı yırtılmış, ama adli tıpın belirttiği gibi bu durum ölüme neden olmaz, ölüm sebebi kordon sarkması gibi duruyor. Bir kerecik olsun işi bilen bir uzmana sorup(Prof. olması şart değil, bir kadın doğum uzmanı bile sizi daha iyi aydınlatabilirdi) danışsanız size gerçeği açıklayabilirdi. Bu kürtaj konusunda da böyle, sezeryan konusunda da böyle. Gerçekleri uzmanından değil, başbakan gibi, sağlık bakanı gibi hükümet üyelerinden, diyanet işleri başkanından dinleyip onlara inandınız, kandırıldınız sn. halkımız!Ama siz bununla da akıllanmazsınız. Nazım'ın dediği gibi: koyun gibisin kardeşim, gocuklu celep kaldırınca sopasını sürüye katılıverirsin hemen
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir