Medimagazin logo

Bu kez üniversite hastanesinde sağlık çalışanlarına saldırdılar

Bu kez üniversite hastanesinde sağlık çalışanlarına saldırdılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne sağlık çalışanlarına saldırı

 

 

“İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde yatan bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları hastaneye gelerek doktor, hemşire ve sağlık görevlilerine saldırmışlardır. İstanbul Üniversitesi sağlık çalışanlarını darp eden hasta yakınları hastaneye zarar vermiştir.”

 

Sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini arttırma çabalarına karşın son yıllarda hekimlerin itibarıyla oynanmış, hekimler ve sağlık çalışanları geçmiş yıllardaki sağlık sorunlarının tek sorumlusu gibi gösterilmiş ve hedef tahtası yapılmış, toplumda oluşturulan yanlış algılama sonucu kendilerine yönelen şiddetle karşı karşıya bırakılmıştır.

 

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulamalarının en son örneği İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde yaşanmıştır.

 

28 Kasım 2012 saat 16:00 civarında Koroner Yoğun Bakım ünitesine yatırılan hasta Ü.T.’nin yakınları, hastalarının vefatından sonra, sağa sola bilinçsizce saldırarak hastanemizin bilgi işlem, danışma, numaratör, acil kapısı, koroner yoğun bakım kapıları ve camlarını, hemşire odası camını kırarak zarar vermişler, personeli darp etmişlerdir.

 

Olaylar başlayınca kolluk kuvvetleri haberdar edilmiştir. Ancak ilk etapta kolluk kuvvetleri yetersiz kalmış, takviye güçler çağırılmıştır. Yine Cerrahpaşa Yerleşkemizden takviye güvenlik istenmiştir. Takviye güçleri gelene kadar, hasta yakınları hastanemizin çeşitli yerlerine zarar vermişlerdir. Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nin içine kadar giren hasta yakınları, vefat eden hastayı da alarak ambulansla İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’ne gitmişlerdir.

 

Bu esnada 5. serviste yatan hastanın kardeşi hasta M.T.’de hastanemizden servis sorumlularına bilgi vermeden ayrılmıştır.

 

Olay adli makamlara intikal ettirilmiştir.

 

Şiddetten en çok arındırılmış bir mesleğin çalışanlarının son yıllarda şiddetin hedefi olmasını İstanbul Üniversitesi olarak kınıyoruz.

 

İstanbul Üniversitesi

bu
kez
üniversite
hastanesinde
sağlık
çalışanlarına
saldırdılar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir