Medimagazin logo

Bozok Tıp’ta KKKA tespiti yapılacak

Yozgat’ın en önemli sorunlarından biri olan kene ve kene kaynaklı enfeksiyon hastalıklarına yönelik çalışmaların tanısı Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılabilecek
Kaynak: İHA
Bozok Tıp’ta KKKA tespiti yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neziha Yılmaz’ın yürütücüsü olduğu, Bozok Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından “Yönlendirilmiş Proje” olarak desteklenen ve TÜBİTAK birimine sunulan “Yozgat ili ve Çevresinde Kırım Kongo Hemorajik Ateş ve Diğer Kene Kaynaklı İnfeksiyonların Epidemiyolojisi” adlı proje onay aldı.

Proje kapsamında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuarlarında kurulan araştırma merkezinde Yozgat’ın en önemli problemlerinden birisi olan kene ve kene kaynaklı enfeksiyonlara yönelik araştırmalar ve tanı artık kolaylıkla yapılabilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neziha Yılmaz, Yozgat’ın en önemli sorunlarından biri olan kene ve kene kaynaklı enfeksiyon hastalıklarına yönelik çalışmaların tanısı bundan önceki süreçte Ankara’da yapıldığını belirterek, “Artık bu tür hastalıkların tanısı için Ankara’ya gitmeye gerek kalmayacak. Hastanemiz bünyesinde kurulan araştırma merkezinde kene ile bulaşan hastalıkların tanısı rahatlıkla yapılabilecek.” dedi.

Üniversite Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon birimi tarafından Yönlendirilmiş Proje olarak desteklenen ve TÜBİTAK Birimine sunulan projenin Yozgat ve bölgesi için bir ilk olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, “Yozgat halkı için bir sorun olan keneyle temastan sonraki hastalık tanısı için kurulan merkez Yozgatlılar için bir kazanç olacak.” şeklinde konuştu.

bozok
tıp’ta
kkka
tespiti
yapılacak
Yorum (1)
cemal
bu tıp fakültesi iyi reklamını yapuıyorda hocam reklamla olacak şey değil bu...sizin tıp fakülteniz bir devlet hastanesinden küçük, sağlık ocağından büyük.yazık etmeyin oradaki öğrencilere, öğrencilerinizi başka üniversitelere verin orayıda kapatın.sizin gibi en az 30 tıp fakültesi kapanmalı.oralarda eğitim olmaz, ne kadar reklam yapsanda olmaz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir