Medimagazin logo

Bir down sendromu davası daha! 'Doktor durumu sakladı' diyerek suç duyurusunda bulundular

Manisa'da bebekleri down sendromlu olarak dünyaya gelen Derya (24) ve Sıddık Toprak (33) çifti, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ö.A.'nın bu durumu kendilerinden sakladığını ileri sürerek, hakkında suç duyurusunda bulundu
Kaynak: DHA
Bir down sendromu davası daha! 'Doktor durumu sakladı' diyerek suç duyurusunda bulundular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan Derya ve Sıddık Toprak çiftinin çocuk hasreti evliliklerinin 5’inci yılında sona erdi. Çift, 14 Eylül’de bir çocuklarının olacağını öğrendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ö.A.’nın özel kliniğine giden Derya Toprak, tarama testi için Manisa Şehir Hastanesi’ne gitti.

Burada doktor M.Y. bebeğin down sendromu riski taşıdığını belirtip, perinatolojiye sevk etti. Çift, doktorları Ö.A.’ya bu durumu anlattı ancak iddiaya göre Ö.A., böyle bir durum olmadığını, doğuma kadar da çocuğun sağlıklı olduğunu söyledi. Derya Toprak, 24 Mayıs’ta özel bir hastanede Ö.A.’nın girdiği operasyonla doğum yaptı. Doğumdan 1 gün sonra doğum yaptığı hastanedeki doktor ise çifte ‘Esin’ adını verdikleri çocuklarının down sendromlu olduğunu söyledi.

Büyük bir şok yaşayan çift, doktorları Ö.A.’yı arayıp, çocuğun özel bir durumu olduğunu söyledi. Çift, Ö.A.’nın ‘5 yıldır evlat hasreti çekiyordunuz, söyleseydim aldıracak mıydınız?’ sözleriyle tepki gösterdiğini ileri sürdü.

Doğumdan 5 gün sonra İzmir Ege Üniversitesi'nde yapılan iki genetik testinde de bebek down sendromlu çıktı. Baba Sıddık Toprak, olayın ardından Manisa Adliyesi’ne gidip, Ö.A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Ö.A. yargı süreci devam ettiği için konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

down sendromu davasi
doktor
manisa
down sendromu
bebek
Yorum (5)
Hakan
bu tamamen uydurma bir şikayet gibi geldi. burda sorumluluk hastanın down sendromlu olacağı zaten söylenmiş hasta gitmemiş. tamamen tazmi̇nat i̇çi̇n yapilmiş bi̇şey mesela ben napiyorum hi̇ç test vs yapmiyorum gebe taki̇bi̇ni̇ biraktim kafam rahat artik evde doğurabi̇li̇rler
47
Cevapla
Yaşar Bülent
yapılan tarama testlerinin raporu gebe kadına veriliyor ve gayet anlaşılır bir şekilde açıklama bu rapordayazılıyor hatta risk daha koyu olarak belirtiliyor.bunları okumadım demeleri mümkün değil.okumadılarsa,okuyup da araştırmadılarsa kendilerinin de sorumluluğu var,nerdeyse bütünüyle sorumlular.
12
Cevapla
Ö.Y.
zorlama şlkayet ama sonuç belli umarım bilgilendirme belgesi yazılı olarak alınmıştır.
17
Cevapla
Student
burada aileye yönelik önyargılı paylaşım yapanlar olayın detaylarını anlatıldığı ( @toprak.siddik) instagram hesabıma bakınca umarım haksız ithamlari bırakıp biraz daha objektif davranırlar...
26
Cevapla
Ömer Hayyam
fetap dna parası vermedik, para vermek bize zor geldi demenin farklı bir yolu "doktor bizden gizledi";; kardeşim senin söylediğini, sana gizlemiş ise tebrik etmek lazım.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir