Medimagazin logo

Bingöl'de bir hasta ve yakını, ‘muayene 5 dakika gecikti’ iddiasıyla doktoru darp etti

Bingöl’de göğüs hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Durmaz, 65 yaş üzerindeki bir hastayı muayene ettiği sırada baba ve oğul oldukları belirtilen iki kişi tarafından ‘muayene 5 dakika gecikti’ iddiasıyla darp edildi.
Kaynak: İHA - Muhammet Ali Çiftçi
 Bingöl'de bir hasta ve yakını, ‘muayene 5 dakika gecikti’ iddiasıyla doktoru darp etti
Başhekim Yardımcısı Dr. Çağatay Arif Özkaya
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgilere göre, dün saat 15.30 sıralarında poliklinikte görev yapan göğüs hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Durmaz, 65 yaş üzerindeki bir hastayı muayene ettiği sırada baba ve oğul oldukları belirtilen iki kişi tarafından ‘muayene 5 dakika gecikti’ iddiasıyla darp edildi.

Yaşanan bu olayın ardından Bingöl Devlet Hastanesi önünde doktorun meslektaşları olayı kınayarak bir basın açıklaması yaptı.

Doktorlar adına basın açıklamasını okuyan Başhekim Yardımcısı Dr. Çağatay Arif Özkaya, söz konusu şiddetin utanç verici olduğunu belirtti.

Konuyla alakalı bilgi veren Özkaya, “23.02.2022 tarihinde saat 15.30 sularında hastanemiz göğüs hastalıkları polikliniğinde hasta muayenesi gerçekleştiren hekimlerimizden Uzm. Dr. Ali Durmaz’a yönelik üzücü bir şiddet eylemi gerçekleştirilmiştir. Hepimizi derinden yaralayan bu eylem ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Gün boyu hasta muayenesi gerçekleştiren hekim arkadaşımız, 65 yaş üzeri bir hastayı muayene ettiği sırada bir baba ve oğlu tarafından muayeneleri 5 dakika geciktiği iddiasıyla yaşlı hastanın yanında darp edilmiştir.

 

 

Hekim arkadaşımız hem fiziksel olarak yaralanmış hem de psikolojik olarak bir çöküş yaşamıştır. Bu saldırı sadece hekim arkadaşımıza değil, fedakarca görevini yürüten tüm sağlık çalışanlarına ve hekim arkadaşımızdan hizmet almayı bekleyen tüm hastalarımıza yapılmış sayılmaktadır. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylemdir. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları her geçen gün artan önemli bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin üst düzeye ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanlarına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Olayı yaşayan, görevini fedakarca yerine getiren hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Sözlerime sağlıkta şiddet son bulsun diyerek nokta koymak istiyorum.”

Ayrıca doktora şiddet uygulayan kişilerin İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

bingöl
dr. ali durmaz
muayene
bingöl devlet hastanesi
Yorum (3)
Coşkun
Bu tür olayların olmaması ve asgariye inmesi için şu önlemler alınmalıdır: 1.Bu olaylara karışan kişi ve arkadaşları 2 yıl boyunca aşı dahil hiçbir sağlık işlemi alması engellenmelidir.2.Bu olaylara karışanlara bahçede falakaya yatırılmalıdır(ibret için)3. Tüm hastanelerde güvenlik önlemi üst düzeye çıkarılmalıdır.4.Muayene süresi 20 dakika olmalıdır.
31
Cevapla
asi
HERKES AKLINI BAŞINA AlSIn lütfen. bizim can alıcı sorunumuz şiddet değil, malpraktis yasasıdır. Devletin bir doktora ölene kadar verdiği toplam paradan daha fazlası sadece 1 hastadan tazminat olarak isteniyor ve alınıyor. Oturun hesaplayın ben hesaplarım. Bakım sadece bir hastadan istenen tazminat 4-7 milyonu buluyor ki bir doktor günde 100 tane hasta bakıyor 4-5 ameliyat yapıyor. Ya bu kabül edilebilir mi ? Şiddet ücret ve diğer sorunlar hallolsa ne olur malpraktis yasası hallolmazsa. Çocuklarımıza 4-5 milyon TL lik tazminat kaynaklı miraslar mı bırakacaz ? Sağlık ve Adalet bakanlıklarından talebimdir. Aynen hakim ve savcıları verdikleri kararlardan dolayı devlet koruması altına aldığınız gibi Doktor ları da devlet güvencesine ivedilikle alınız. Özellikle malpraktis yasasını bir an önce çıkarınız. Özel ve kamu hiçbir doktora karşı dava açılamazsın isteyen devlete karşı açsın , hakim ve savcılarda olduğu gibi. Hatta sonuçlanmamış geçmişte açılan ve de devam eden davaları da kapsasın lütfen. Bu meslek başka türlü kurtulmaz. Ama bir an önce bu yasayı çıkarınız lütfen. Herkes yurtdışına kaçıyor işi bırakıyor erken emekli oluyor. Yapmayın etmeyin elinizi çabuk tutun lütfen. Bizim şiddet ten daha önemli ve can alıcı sorunumuz var oda malpraktis yasasıdır. Malpraktis yasası ile beraber şiddet yasası da revize edilir. Malpraktis ten kaynaklı tazminatlar hayatın normal akışına aykırı, lütfen bir an önce bu malpraktis yasasını çıkarınız. Hekimliğin sadece şiddet ücret gibi sorunlarını gündemde tutup asıl can alıcı sorunu olan malpraktis yasasını gündem yapmamak kabül edilemez, hekimler bu ülkenin en parlak beyinleridir lütfen yapmayın bari siz yapmayın asıl ve can alıcı sorunumuzun yeteri kadar gündeme getirilmemesine sessiz kalmayın alette olmayın. Bu haberler sadece şiddeti arttırıyor
33
Cevapla
sedat A
SABİM hastaları şımarttı. Hiç bir kurumda çalışanı şikayet ediniz diye kapıda özendirici broşür yok. Dengesizler bu aşağılamadan cesaret alıyor. Ben karakolda tapuda şikayet hattı görmedim ama hastanede çarşaf çarşaf şikayet et broşürleri var.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir