Medimagazin logo

Bilim insanları kanserden ölüm oranını yüzde 50 azaltacak implant geliştirdi

Rice Üniversitesi bilim insanları, yedi eyaletten uzmanlarla işbirliği içinde, HAMMR adlı bir implant teknolojisi geliştirmek üzere 45 milyon dolarlık bir hibe almaya hak kazandı. Bu son teknoloji ürünü yenilik, zorlu tümörleri olan hastalar için gerçek zamanlı izleme ve kişiselleştirilmiş immünoterapi sağlayarak kanser ölümlerini yüzde 50'nin üzerinde azaltmayı hedefliyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Bilim insanları kanserden ölüm oranını yüzde 50 azaltacak implant geliştirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Rice Üniversitesi bilim insanları tarafından yürütülen bir araştırma girişimi, kanser ölümlerini yüzde 50'nin üzerinde azaltabilecek yenilikçi bir implant teknolojisi geliştirmeyi amaçlayan 45 milyon dolarlık bir hibe ile önemli bir destek aldı. Yedi eyaletten ve biyomühendislik, sentetik biyoloji, malzeme bilimi, immünoloji ve yapay zeka gibi çeşitli alanlardan uzmanlardan oluşan multidisipliner ekip, THOR girişimiyle kanser tedavisinde devrim yaratmaya hazırlanıyor.

Adını efsanevi İskandinav gök gürültüsü tanrısından alan THOR (Targeted Hybrid Oncotherapeutic Regulation) adlı ekip, HAMMR (Hybrid Advanced Molecular Manufacturing Regulator) isminde bir algıla ve yanıt ver implant teknolojisi geliştirmeye hazırlanıyor. 

Geleneksel kanser tedavilerinin aksine HAMMR, kanser hücrelerinin gerçek zamanlı olarak izlenmesini ve yumurtalık ve pankreas kanserleri gibi zorlu tümörlerden muzdarip hastalar için kişiselleştirilmiş immünoterapi ayarlamalarını mümkün kılıyor.

Daha etkili tedaviler vadediyor

Geleneksel kanser tedavileri genellikle periyodik tanı araçlarına dayanır ve kanser hücrelerinin dinamik doğası hakkında sınırlı bilgi sağlar. Ancak THOR'un diyabet yönetiminde kullanılan kapalı döngü tedavisinden esinlenen implant teknolojisi, immünoterapi dozlarının sürekli izlenmesini ve anında ayarlanmasını hedefliyor. Bu yaklaşım, tümör ortamından gerçek zamanlı veriler sağlayarak kanser tedavisini dönüştürmeyi, daha etkili ve kişiselleştirilmiş tedavilere rehberlik etmeyi vadediyor.

Gerçek zamanlı veriler sağlayacak

ARPA-H işbirliği anlaşmasının baş araştırmacısı Rice biyomühendisi Omid Veiseh, projenin potansiyel etkisinden duyduğu heyecanı dile getirerek şunları söyledi:

 "Hastaları hastane yataklarına, serum torbalarına ve harici monitörlere bağlamak yerine, kanserlerini sürekli olarak izleyen ve immünoterapi dozlarını gerçek zamanlı olarak ayarlayan küçük bir cihazı implante etmek için minimal invaziv bir prosedür kullanacağız."

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nde baş araştırmacı ve jinekolojik onkoloji profesörü olan Dr. Amir Jazaeri, kanser tedavisinde gerçek zamanlı verilerin önemini vurguladı ve "Kanser hücreleri sürekli olarak gelişiyor ve tedaviye uyum sağlıyor. THOR'un tümör ortamından gerçek zamanlı veriler sağlayarak statükoyu değiştirebileceğine inanıyoruz, bu da daha etkili ve tümörden haberdar yeni tedavilere rehberlik edebilir" dedi.

kanser
rice universitesi
implant
thor
hammr
Yorum (1)
nevzat kulukçu
rize diye okuyup şaşırdım başta.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir