Medimagazin logo

Besin zehirlenmesini önleyebilir

Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı en sık kullanılan iki popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı.
Kaynak: HÜRRİYET
Besin zehirlenmesini önleyebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor. Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir.

Washington State Üniversitesi'nden Dr. Michael Konkel: "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor." dedi.


Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri. Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor.

besin
zehirlenmesini
önleyebilir
Yorum (1)
cem aslan
Şu son süt zehirlenmeleri ile ilgili medimagazinde haber görememek şaşırttı beni
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir