Medimagazin logo

Başhekim aile hekimlerini acil nöbeti için yardıma çağırdı

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdullah Kaya, hastane acil servisinde görev yapan pratisyen hekim yetersizliği sebebiyle, aile hekimlerinden yardım istedi.
Kaynak: CİHAN
Başhekim aile hekimlerini acil nöbeti için yardıma çağırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Abdullah Kaya, yaptığı açıklamada, acil serviste çalışan pratisyen hekimlerin, yaklaşık 6 ay çalıştıktan sonra, ihtisas kazanmaları, aile hekimliğine gitmeleri veya meslekten istifa etmeleri sebebiyle sürekli olarak personel eksiklikleri bulunduğunu söyledi.

        Başhekim Kaya, şöyle devam etti: “Acil servis bizim için çok önemli çünkü bu servisler hastanenin neredeyse yüzde 30 yükünü çekiyor, bu oran kış aylarında daha da artıyor. Ancak acil serviste çalışan pratisyen hekimlerimizin aldığı ücretin çok düşük olması sebebiyle, burada fazla çalışmak istemiyorlar. Sürekli olarak başka alanlara yöneliyorlar. Bizler de bu durma çare bulmak amacı ile aile hekimlerinden yardım istemeyi uygun gördük. Aile hekimlerimizden burada 18.00 ve 23.00 saatleri arasında çalışmalarını rica ediyorum. Kendilerinden hizmet talep ettiğimiz saat aralıkları onları fazla etkilemeyecektir. Bu sayede hastanemizde hizmet kalitesinin de artacağına inanıyorum, çünkü bu hekimlerimizin hepsi alanında tecrübeli kişiler. İl merkezinde toplam 35 aile hekimi var. Hekimlerimizin ayda bir sefer yardıma gelmeleri bize yetiyor.” dedi.

        Hastaneden gerekli olan bütün cihazlara sahip olduğuna da değinen Kaya, “Geçtiğimiz günlerde hastanemize yaklaşık 1 milyon lira değerinde çeşitli branşlarda kullanmak üzere cihazlar aldık. Vatandaşlarımızı özellikle göz, kulak burun boğaz gibi önemli konularda Samsun’a sevk ediyorduk. Bu yeni aldığımız cihazlar sayesinde hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

başhekim
kaya:
aile
hekimlerini
yardıma
çağırdı
Yorum (11)
Dr.Cevdett
Sağlık bakanlığı zorunlu hizmet ekim kurasında Merzifona 6, Taşova'ya 2 pratisyen hekim verirken asıl ana hastane olan Amasya devlet hastanesine hiç atama yapmadı, neden acaba?Diasporamız neden etkisiz?
0
Cevapla
yusuf ertekin
Başhekimin de hastanenin de oraya giden hastaların da canı... sağ olsun(!)
0
Cevapla
cafer mutlu
"Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi" ifadesi doğru ise eğer, bu hastanede pratisyenin ne işi var. EAH 'da uzman gözetiminde uzmanlık öğrencisi nöbet tutar. hem de branş nöbeti tarzında.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Cafer kardeşim hastanenin adı kağıt üzerinde değişmiş bizimde bu haberle bilgimiz oldu, yoksa aynı tas aynı hamam devam ediyoruz. Dediğin şeyin olması için 5-10 yıl geçmesi gerekiyor.Hangi kriterlere göre eğitim araştırma hastanesi olmuş bende bu işi anlamış değilim. Ya da eğitim araştırma hastanesi olmak için kriterler var da ben mi bilmiyorum acaba? Mantık belli:Ben yaptım oldu.
0
Cevapla
Hasan ekim
Burada esas sıkıntı muayenehanelerin kapatılmasından ileri geliyor. Eskiden Devlette veya SSK hastanelerinde çalışan hekimler muayenehaneleri olduğundan hastanelerinde tüm acillere bakıyordu. Şimdi ise muayenehane faktörü olmadığından hekimler acillere dokunmak istemiyorlar, zaten yasal olarak da görevleri değil. Ama şunu da unutmamak gerekir ki pratisyen hekimde acil uzmanı değil. Eskiden hekimler muayenehane hatırına acillerde deneyim kazanarak her dal uzmanı her acile bakıyordu, gerektiğinde ilgili uzmanı çağrıyordu, o gelinceye kadarda rutinlerini de isteyerek acil opere edilecek olgularda zaman kaybı olmuyordu. Şimdi ise yasal prosedür uygulanıyor, zaman geçiyor ve sonunda 3. basamağa sevk yapılıyor, gerçek acil olgular zarar görüyor. En iyisi muayenehane yasağını kaldırmak, yoksa bu acillerin derdini acil uzmanları bile çekmez.Demek ki AbdülHamid hekimlere boşuna muayenehane hakkı vermemiş.Sistemin bozulması Üniversite hastanelerini bile etkiliyor. Ben SSK'da çalıştığım zaman hiçbir uzman hekim üniversite hastanelerine acilleri sevk etmezdi, SSK hastanelerinde tedavi ederdik veya gerekiyorsa opere ederdik. Şimdi ise kimse elini taşın altına koymuyor. En sonunda yükte 3. basamak hastanelerine biniyor. Bence bir çözümde pratisyen hekimleri aile hekimliği ve acil hekimliği uzmanlığı için üniversiteler sınavsın her müracaat edeni alsın. Belki geçici bir çözüm sağlanır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir