Medimagazin logo

Bakanlık: “Sağlık çalışanları silahlanıyor” iddiası yalan!

Bakanlık: “Sağlık çalışanları silahlanıyor” iddiası yalan!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bazı internet sitelerinde “Sağlık çalışanları silahlanıyor” başlıklı haberlerde yer alan iddialar gerçeği yansıtmadığından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.  

 

Silah Ruhsat Raporları, özel amaçlarla kullanılan durum bildirir raporlardan olduğu için SGK tarafından ödemesi yapılmamakta ve isteğe bağlı olduğundan rapor bedelleri talep eden kişiler  tarafından ödenmektedir.  

 

Silah ruhsat raporları verilirken kurumlar arası bir  standardı  olmadığı tespit edilmiş,  konuya ilişkin bir düzenleme yapılması ihtiyacı doğmuştur. Bu düzenleme sağlık çalışanlarına ait bir düzenleme değil, silah ruhsatı almak için sağlık raporu başvurusu yapan tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bir düzenlemedir. Genel yazıyla uygulama birliğinin sağlanması ve fiyatlandırmanın gerçekçi yapılması amaçlanmıştır.

 

Yukarıdaki açıklamamızdan da anlaşılacağı üzere söz konusu haberlerde belirtildiği gibi sağlık çalışanlarının silahlandığı iddiası spekülasyon amaçlıdır ve habercilik değerleri ile bağdaşmamaktadır. Bu tür spekülatif haberler hasta ile hekim arasında var olan güven ilişkisini zedelemektedir. Bakanlığımızın sağlık çalışanlarının silah ruhsatı almak için başvuru sayılarında artış olmasını dikkate alarak böyle bir genelge hazırladığını iddia etmek akla ziyan bir durumdur. Ayrıca sağlık çalışanlarının silah ruhsatı alma başvurularında da herhangi bir artış söz konusu da değildir.

bakanlık:
“sağlık
çalışanları
silahlanıyor”
iddiası
yalan!
Yorum (5)
ahmet uslu
bakanlık yetkililerinin korkusu ne?suç üstü olmaktan mı korkuyorlar yoksa hastalarla kurdukları şirince??? ilişkilerinden müzdarip sağlık çalışanlarının kendilerine uygulayacağı şiddettenmi? hasta hekim arasında var olan güven ilişkisi zedelenirmişmiş. muuş muş muş. hadi çoçuğum hadi evladım geçti bunlar bizim yeterince silahımız vardı zekamız bilgimiz ahlakımız ama sayenizde bir yenisini daha eklettiniz baretta.
0
Cevapla
dr
biber gazı, şimşir beysbol sopası,elektrikli şok cihazı aldım. bakanlık ne derse desin ben silahlandım, aklı olana tavsiye ederim. bu milletten dayak yiyen olmayın vesselam.
0
Cevapla
md
Ne güven ilişkisi ama... hasta ve hasta yakini iceri girdiginde korkar hale geldik. Hayaldi gercek oldu... bu guven iliskisini kuranlara Mevlam aynisini yasatir insallah...
0
Cevapla
esra
ne güvenininden bahsediyor bunlar yaaaa
0
Cevapla
drburcu
şöyle bir hasta yada hasta yakını bana sataşsa da ağzını burnunu kırsam diye dört gözle bekliyorum....flaş flaşşş...bayan doktor hastasının ağzını burnunu kırdı, sonra dövdüğü kişiyi ameliyathaneye aldı ve gerekli cerrahi müdahaleyi yaptı....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir