Medimagazin logo

Bakan Bilgin açıkladı: Masamızda sadece bir tane EYT formülü var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Şu an EYT'de formül sayısı 1. Kamuoyunda birçok formül anlatılıyor. Onların konuyla alakası yok" açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, "Belli bir yaş sınırı olacak mı" sorusuna ise "bakalım" diye yanıt verdi
Kaynak: TRT Haber
Bakan Bilgin açıkladı: Masamızda sadece bir tane EYT formülü var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilgili tek formül bulunduğunu söyledi:

"Kamuoyunda birçok formül anlatılıyor. Onların konuyla alakası yok. Hollanda modeli deniyor, Almanya modeli deniyor. Onlarda 62 yaşına gelen müracaat ediyor. Bizde o yaşta zaten emekli olunuyor."

"Çalışmamız sürüyor"

TRT Haber'e göre belli bir yaş sınırı olacak mı sorusuna "bakalım" diye yanıt veren Bakan Bilgin, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha çalışmamız sürüyor. Bir çok aşamadan geçecek. Bakanlık bünyesinde çalışılıyor. Sonra diğer ilgili bakanlıklar ve kurumlarla da görüşülecek. Üzerinde uzlaştığımız ve sayın Cumhurbaşkanının da onayladığı çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız."

vedat bilgin
eyt
yas siniri
formul
calisma ve sosyal guvenlik bakani
Yorum (2)
nevzat kulukçu
adam 18 yaşında çalışmaya başlamış. 10.000 gün prim ödemiş. daha formül daha bakalım diyorlar. ayıp çok ayıp.
6
Cevapla
dr ceyar
1993 yılında tıp fakültesine girdim.99 da mezun oldum..ocak 2000de göreve başladım. 23 yıldır gece gündüz mesai yapıyorum yaşım 48...99 eylülü 3 ayla teğet geçtiğim için eyt li olamıyorum...prim 8200gün ...benden yaşça küçük primi az olanlar emekli olacak...düzenleme şart!!!
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir