Medimagazin logo

Asistanlar devlet memuru mu?

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Asistanlar devlet memuru mu?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Periferde bir üniversitede 2,5 yıllık Çocuk asistanı olarak çalışmaktayken ücretsiz doğum iznine ayrıldım...

Sonrasında malumunuz 2 ağustosta torba yasa çıkarak bayan memurlara doğum sonrası 2 yıl gece nöbeti yazılmaması yasalaştı...

Bölüm başkanım ve Dekanlık 2547 sayılı yasayı bahane göstererek kadın memur olmadığımı, uzmanlık eğitimi aldığımı ve bu eğitimin parçası olarak nöbet tutmam gerektiğini sözel olarak tarafıma bildirdi.

Diğer yandan bir çok üniversitede (Çapa, Cerrahpaşa, osmangazi...) bu yasa uygulamaya koyulmuş...

Üniversitemin 2547 sayılı yasayı bahane ederek böylesine keyfi bir uygulamaya gitmeye hakkı varmıdır?
Bu durumda diğer üniversiteleri emsal göstererek benim nasıl bir hak arayışına girmem gerekiyor?...

 

Dr.E.B

asistanlar
devlet
memuru
mu?
Yorum (24)
kamil ömür
Eğitim hastanesi asistanları devlet memurudur.657 ye tabiidir.Üniversite hastanesi asistanları ( tıpta uzmanlık öğrencisi ) 2547 ye bağlıdır.Üniversite hastanesinde aslında adı asistandır gerçekte tıpta uzmanlık öğrencisidir.Yalnız bu iş asistanlıkta devlette bile zor uygulanır gibime geliyor.İtirazlar sonucu asistanlara nöbet yine tutturulur gibime geliyor.
0
Cevapla
Ertuğrul UZAR
Üniversite yönetimi de bence haklıdır, çünkü doktor hanımın tutmadığı nöbeti hangi asistan arkadaşı tutacak veya uzmanlık eğitimi içinde nöbet tutmak ta yokmu? ünvan alırken etrafındfaki hekimlerin hakkını da gözetmesi gerekli, bu nedenle uzmanlık eğitimi boyunca gebelik ve sonrası uzun dönem nöbet tutulmaması bence uygun değildir. Üniversite yönetimi gerekli görürse eğitim süresini bu nedenle uzatabilir.
0
Cevapla
nihat uluer
teorikte doktora ögrencisisiniz egitim süreniz ihtisas sürenizin /50si kadar uzatılabilir.teziniz kabul edilmeyebilir.çok zor bir tez verilebilir imtihanda başarılı olamaya bilirsiniz.bence hocalarınızın tavsiyesine uyun.1,5yıl sabredin.bir meselede hakkımı aradım hocam ben sana uzmanlık vermem dedi uzmanlıga 1,5yıl kala başka bir yere gitmek zorunda kaldım.ben az söyleyim siz çok anlayın.sabrın sonu selamettir.
0
Cevapla
Atilla Çoruh
Nöbet tutmadan cerrahi ve dahili klinik dallarda hukuki olarak uzman olursunuz, ancak bilimsel anlamda uzman olamazsınız. Çocuğunuza bakmak için nöbete gelmeyeceksiniz. Sizin, çocuğunuz hasta olduğunda sizin gibi nöbet tutmadığı için bilgi,beceri ve tecrübesi bu nedenle eksik olan bir çocuk hekimine çocuğunuzu götürür müsünüz? (nöbetsiz geçen bu 2 yıl ihtisas sürenize sayılıyor ve bunun da telafisi yok) Dört yıllık çocuk ihtisasınızda, tuttuğunuz nöbetler bu sürecin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Önce sizin bu sorunun cevabını vermeniz gerekiyor. Yasalar hukuki olabilirler, ancak bu yasaların her zaman doğru, ahlaki ve akılcı olduğu da söylenemez.
0
Cevapla
Osman D
Doktor hanım bir ölçüde haklı olsa da tümüyle değil tabii ki. Zira asistanlık bir eğitim süreci. Özellikle klinik dallarda nöbet eğitimin bir parçası. Çıkarılan bu kanun kuşkusuz çalışan ve doğum yapan bayanların rahatlatılması, annelik görevini daha iyi yapabilmesi açısından güzel bir gelişme. Ancak kesinlikle eğitimdeki zorluklar ve onun gereklerinden kaçmak için bir suistimal aracı haline de getirmemeli. O zaman, klinik bir dalda ihtisas kazanan genç bayan doktorumuz hemen bir doğum yapsın. Zaten hamilelik, lohusalık derken altı ay geçer. Sonra da gelsin arkasından 2 yıllık nöbetsiz dönem. Geriye kalır 1.5 yıl. Onu da idare edersiniz. Olmazsa bir doğum daha yaparsınız. Olur, biter... Genç bayan arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamasınlar. Ancak böyle de klinik eğitimi olmaz. Bence bu konuda klinikteki öğretim üyesi ile konuşulup bu nöbetsiz dönem makul bir süreye çekilebilir Yok bu hak mutlaka kullanılacaksa da ihtisas eğitiminin bir süre uzatılmasına razı olunabilir. Yani eğitimi ve anneliği gözeterek ara bir yol bulunabilir. Ancak bu tür kanunları bahane ederek eğitimin aksatılmasına göz yumulamaz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir