Medimagazin logo

"Asıl Tam gün çalışan hekimler unutuldu"

"Asıl Tam gün çalışan hekimler  unutuldu"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Değerli Medimagazin Okuyucuları,

Hacettepe rektörüne gönülden katılıyorum.Tam gün çalışan hekimler  gerçekten unutuldular. Herkes ısrarla muaynehaneciği gündeme getiriyor. Tam gün uygulaması muaynehanesi olan hekimleri değil, asıl bütün gün kurumlarında  hizmet veren öğretim üyelerini ve hekimleri maddi olarak çok kötü etkiledi. Gelirlerimiz yarı yarıya azaldı. Yedi yıllık kardiyoloji profesörüyüm, yurt dışında ülkemi temsil etmek için elimden geleni yapıyorum ve iki-üç bin lira döner alıyorum. İnanın bu rakamları bunu söylemeye utamıyorum. Sadece muaynehaneler konusunu gündeme getiren TTB bizim durumumuzdaki hekimlerin haklarını da savunmayı, sesimiz olmayı düşünmez mi?
 
Üniversiteden ayrılmayıp, hem bilim yapmaya hem de  hastalara hizmet vermeye çalışanlar cezalandırılmak yerine ödüllendirilmeli. Yoksa muaynehanciliği teşvik etmek mevcut sorunları daha da arttırır. Hekimlere, öğretim üyelerine çalıştıkları kurumda mutlu olacakları, para hesabı yapmayacakları bir ortam sunulmalı. Gelişmiş ülkelerde yapılan budur. Yoksa tıpta ileri ülkeler seviyesine gelmeyi beklemek bir yanılgı olur. Bir kaç şık, gösterişli hastanenin varlığı ne sağlık hizmetlerinin gerçek anlamda  iyi olduğunu ne de hastaların yeterince iyi tedavi edildiğini gösterir.
 
Saygılarımla.
 
 

Prof.Dr.Bülent Görenek
Eskişehir Osmangazi Üni.Tıp Fak.Kardiyoloji ABD Öğretim Üyesi,
Avrupa Kardiyoloji Derneği Eğitim Komitesi Üyesi


 
 

"asıl
tam
gün
çalışan
hekimler
unutuldu"
Yorum (20)
Günter Dilsiz
Asıl önemli olan nokta bu.Tam gün yasası en çok tam gün çalışan hekim ve oğretim üyelerini vurdu.
0
Cevapla
dr. m.a.
Teşekkür ederiz. TTB, TTB, TTB diye bağırıp durmamıza rağmen, - alttan alta sürekli olarak muayenehaneyi destekledi - son duruma hiç sesi çıkmıyor. Utanıyor olsa gerek.
0
Cevapla
halim harap
Hocam bu anlattıklarınızı biz zaten biliyoruz. Bizim doktor odasında da dönerden, puandan başka bir şey konuşulmuyor. Artık hasta, doktor yok. Müşteri esnaf var. Maalesef sistem buna itti bizi. Elbette sizin hakkınız o para değil. Keşke sizde istifa etseydiniz de, sizin hakkınızın o para olmadığını hissettirseydiniz. Zaten bakanlığın her dediğine itiraz etmediğimizden, hep boynumuzu uzattığımızdan bu durumda değil miyiz? Yalnız bu satırları neden bize hitaben yazdınız onu anlayamadım. Biz zaten biliyoruz bunları. Bakanlığa diye yazsaydınız daha isabetli olurdu.
0
Cevapla
ekrem
altına imza atılmalı,çok doğru bir yazı.
0
Cevapla
Hamuş
Sayın hocamın sözlerine katılıyorum ve bir cümle sine ekleme yapmak istiyorum. Sadece üniversitede çalışan hoacalara değil bütün doktorlara insanca emeklerini tam karşılayacak şekilde bir maaş ödemesi yapılmalı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir