Medimagazin logo

Araştırma: Kanser hücrelerini kullanarak kanserli hücreyi yok ettiler!

ABD'deki bilim insanları, kanser için daha etkili immünoterapötik aşı arayışında bir çığır açtılar. Tümör hücrelerini kanser öldürücülere dönüştürdüler
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma: Kanser hücrelerini kullanarak kanserli hücreyi yok ettiler!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Beyin kanseri glioblastomu önleyebilecek ve hatta iyileştirebilecek bir aşı, bilim insanları tarafından geliştirildi.

Çift etkili tedavi, yerleşmiş tümörleri yok ediyor ve tekrar etmelerini durdurmak için bağışıklık sistemini eğitiyor.

Boston'daki Brigham ve Kadın Hastanesi'ndeki araştırmacılar, yerleşik tümörleri ortadan kaldırabilen ve kanserin tekrarını önlemek için uzun vadeli bağışıklığı tetikleyebilen bir kanser aşısı geliştirdiler.

Çalışmalarının bulguları Science Translational Medicine'de yayımlandı.

Araştırmacılara göre, kanser için yeni bir terapötik aşı geliştirmek üzere canlı tümör hücrelerini tasarladılar.

Tümör hücrelerini kanser öldürücülere dönüştürmek

Araştırmacılar, "kanser hücrelerini kanser öldürücülere ve aşılara dönüştürmek" gibi basit bir fikir üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Kanser aşıları üzerinde çalışan laboratuvarların çoğu inaktive edilmiş tümör hücrelerini kullanırken, bu araştırmada bunun yerine canlı tümör hücreleri kullanıldı. Canlı tümör hücrelerini kullanmanın avantajı, beyinde uzun mesafeler kat edebilmesi.

Canlı tümör hücrelerini tümör hücresi öldürücü ajana dönüştürmek için gen düzenleme aracı CRISPR-Cas9'u kullandılar. Ek olarak, tasarlanmış tümör hücreleri, bağışıklık sistemi tarafından kolayca hatırlanıp tespit edilebilecek ve uzun vadeli bir anti-tümör yanıtı sağlayacak şekilde tasarlandı.

Umut verici sonuçları olan diğer deneysel kanser aşıları

Diğer birçok kanser aşısı adayı, erken klinik denemelerde umut vaat etti.

Geçen yıl, "Vax-innate" olarak adlandırılan deneysel bir terapötik kanser aşısı, hayvan çalışmalarında önemli tümör gerilemesi göstermişti. Aşıyı geliştiren Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nden (NIAID) araştırmacılar, aşının intravenöz (IV) uygulamasının T hücrelerinin (tümör hücrelerine saldırabilen) sayısını artırabileceğini ve tümör mikroçevresini değiştirebileceğini söyledi.

2020'de The Translational Research Institute merkezli bir Mater Research ekibi, lösemi, meme kanseri, akciğer kanseri , yumurtalık ve pankreas kanserleri dahil olmak üzere bir dizi kanserle savaşma potansiyeline sahip bir kanser aşısının klinik öncesi denemelerini başarıyla yürüttüklerini duyurdu. Aşıyı insanlarda denemeye başlamaya hazır olduklarını söylediler.

kanser hucreleri
beyin kanseri
tumor hucresi
immunoterapotik asi
abd
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir