Medimagazin logo

ARAŞTIRMA: Grip aşısı, Alzheimer hastalığı riskini yüzde 40 azaltıyor

Yeni bir araştırmada, en az bir grip aşısı olan kişilerin, aşılanmamış akranlarına göre dört yıl boyunca Alzheimer hastalığına yakalanma olasılıkları %40 daha az bulundu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
ARAŞTIRMA: Grip aşısı, Alzheimer hastalığı riskini yüzde 40 azaltıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Amerika'da 65 yaş ve üstü yetişkinlerden oluşan büyük bir örneklemde, önceden grip aşısı olan ve olmayan hastalar arasında Alzheimer hastalığı görülme riskini karşılaştırdı.

Araştırmada 935.887 grip aşılı hasta ve 935.887 aşısız hasta dahil olmak üzere önceki araştırmalardan çok daha büyük bir örneği analiz edildi.

Dört yıllık takip randevuları sırasında, grip aşısı olan hastaların yaklaşık %5,1'inde Alzheimer hastalığı geliştiği bulundu. Bu arada, aşısız hastaların %8.5'i takip sırasında Alzheimer hastalığı geliştirmişti.

McGovern Tıp Okulu'nda Nörolojide Rick McCord Profesörü olan MD E. Schulz araştırmayla ilgili "Yaşlı yetişkinlerde grip aşısının birkaç yıl boyunca Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığını bulduk. Bu koruyucu etkinin gücü, bir kişinin yıllık grip aşısı yaptırdığı yıl sayısıyla, diğer bir deyişle Alzheimer'a yakalanma oranıyla arttı. Her yıl sürekli olarak grip aşısı olanlar arasında en düşüktü. Gelecekteki araştırmalar, grip aşısının, halihazırda Alzheimer demansı olan hastalarda semptomların ilerleme hızıyla da ilişkili olup olmadığını değerlendirmelidir." dedi.

alzheimer
alzheimer riski
grip asisi
grip asili hasta
yasli yetiskinler
Yorum (1)
Devrimci Derviş
sipariş haber olmasından sadece ben mi korktum ?
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir