Medimagazin logo

Antalya'daki hekimlere 'Adli rapor düzenleme' eğitimi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, ildeki hekimlere "Adli Rapor Düzenleme" eğitimi verdi.
 Antalya'daki hekimlere 'Adli rapor düzenleme' eğitimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kent genelinde görev yapan hekimlere "Adli rapor düzenleme" eğitimi verdi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cenker Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime il genelindeki genel sekreterliğe bağlı hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve özel hastanelerden yaklaşık 650 hekimin katıldığını söyledi.

Eğitimleri Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Bulat'ın ve adli tıp uzmanlarının verdiğini belirten Ateş, eğitimde hekimlere, adli süreçte rapor düzenleme, yasal sorumluluklar, rapor yazarken dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığını bildirdi.

Yanlış yazılan veya eksik olan adli raporun adli süreci uzattığına dikkati çeken Ateş, "Adli süreçte bazı raporlar, iş yoğunluğundan veya aceleye geldiğinden tam yapılamayabiliyor. Adli süreçte süreci etkileyen ibareler var. Bu ibarelerin doğru yazılması gerekiyor. Eğitimde, hekimlerin adli süreçteki yükümlülükleri, adli rapor düzenlerken nelere dikkat etmesi gerektiğini, hangi ibarelerin düşülmesi ve belirtilmesi gerektiği üzerinde duruluyoruz" dedi.

Eğitimde doğru adli rapor örneklerinin sunulduğunu aktaran Ateş, hekimler ile uygulamada yaşanan sıkıntıların da görüşüldüğünü kaydetti.

antalya'daki
hekimlere
'adli
rapor
düzenleme'
eğitimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir