Medimagazin logo

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöroloji uzmanına korkunç saldırı!

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün korkunç bir olay yaşandı. İddiaya göre hastasının ilacını yazmak için raporunu isteyen doktor canice darp edildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöroloji uzmanına korkunç saldırı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İddiaya göre, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Ebru Ergin hastasının ilacını yazmak için raporunu istedi.

Bunun üzerine hasta, Dr. Ergin'in kafasını birçok kez masaya ve duvara vuruldu, boğazına ve yüzüne oturularak darp edildi. Yaralanan nöroloji uzmanı hastanede tedavi altına alınırken, saldırgan serbest bırakıldı.

 


Ankara'da hastasının saldırısına uğrayan nöroloji uzmanı: Üzerime oturup boğmaya çalıştı, ölüyordum


Türk Nöroloji Derneği, Dr. Ebru Ergin'e yapılan saldırıyı kınayarak "şiddete hayır diyoruz" mesajı verdi. Dernekten yapılan açıklamada konunun takipçisi olunacağı şu sözlerle ifade edildi:

"Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan meslektaşımız Dr. Ebru Ergin, "Hastasına ilaç yazmak için rapor talep ettiği için" hastası tarafından kafası bir çok kez masaya ve duvara vurularak, boğazına, yüzüne oturularak defalarca darp edilmiştir. 

Yaralanan ve aynı hastanenin nöroşirurji servisinde yatışı yapılan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. 

Tüm Nöroloji camiası adına sağlıkta şiddete hayır diyor, mesleğimizi sürdürürken giderek artan ve bizi tehdit eden şiddete karşı önleyici, caydırıcı ve kapsamlı önlemlerin alınması talebimizi bir kez daha yüksek sesle yineliyoruz. Ve konunun takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."


Korkunç olayın ardından Twitter üzerinden açılan #drebruerginyalnızdegil ve #hekimlerbirlikoldu etiketleri gündem oldu, hekim sendikalarından, tabip odasından ve hekimlerden destek mesajları yağdı.

Dr. Ergin'e ulaşan Tabip-Sen, hayati tehlikesinin bulunmadığını ancak saldırganın serbest bırakıldığını açıkladı:

Hocamıza ulaştık. Ayrıntıları vahşet içeriyor ve hakikaten iç yaralayıcı.. Hocamızın hayati tehlikesi (şimdilik) yok. Cinayete teşebbüsten yargılanması gereken cani her zaman ki gibi ! serbest. Bir caninin tutuklanması için illaha doktorun ölmesi mi gerekiyor ?

Hekim-Sen sosyal medyadan yaptığı paylaşımla olayın destekçisi olunacağını şu sözlerle belirtti:

 "Bugün Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Dr Ebru Ergin'in yaşadığı şiddet olayını kınıyoruz. Sağlıkta şiddet mağduru tüm meslektaşlarımızın destekçisi ve davalarının takipçisi olacağız. Asla yalnız değilsiniz! ifadelerini kullanırken, 

Hekim Birliği ise şu sözlere yer verdi:

 "Hekim Birliği olarak Meslektaşımıza ulaşılarak kendisine hukuki ve idari destek sunduk. Hayata kasteden bu vahşi saldırıyı kınıyoruz. Tedavi, idari ve adli süreçlerin takipçisiyiz."

Yaşanan olayı sosyal medya hesabından paylaşan Ankara Tabip Odası," Artık Yeter! Sağlıkta Şiddet Sona Ersin" dedi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, "Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nörolog bir arkadaşımız, görevinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır. Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir." dedi.

ankara eğitim ve araştırma hastanesi
doktor
saldırı
dr. ebru ergin
Yorum (22)
recep güvenir
"yasal düzenlemeler yakın". Acele etmeseydiniz halkımız yeterince doktor dövüp hırsını alsın sonra çıkarırsınız yasaları.
31
Cevapla
dr
Etkin ve saldırganları içeri tıkacak bir sağlıkta şiddet yasasının İVEDİLİKLE, HEMEN çıkması gerekiyor. GECİKME ADALETİN DÜŞMANIDIR.
31
Cevapla
uzman
şiddet bitinceye ve hak edilen cezalar verilinceye kadar, özlük hakkımız iyileşene kadar süresiz iş bırakma yapalım.
45
Cevapla
Muzaffer Hekim
Çinçin Memorial. Ne beklersin ki diyeceğim ama ülkenin geri kalanı da aynı. Hekimler zaten sessiz, kurbanlık koyun misali bekliyor. Meslektaşın dövülüyor, öldürülüyor! Neredesiniz hepiniz? Hatırlayan var mı taksici cinayetlerini? Var mı hatırlayan tahsili sizinkinin yanına yaklaşamayan ama sizden daha cesur, daha akıllı, daha mantıklı davranıp aman bana ne demeyip etkili eylemler yapan, sesini duyuran taksicileri?!
18
Cevapla
RADYOLOG
sıramızı bekliyoruz
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir