Medimagazin logo

Ambulansla otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Alanya ilçesi Konaklı beldesinde, düşme sonucu omuzu çıkan yaralıyı hastaneye taşıyan ambulansla otomobil çarpıştı. Kazada, biri ağır 6 kişi yaralandı.
Kaynak: İHA
 Ambulansla otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kaza, Çevre Yolu üzeri Yayla Yolu kavşağında meydana geldi. Konaklı'da tatil yaptığı otelde düşen ve omuzu çıkan 20 yaşındaki Deniz Memiş için ambulans çağırıldı. Olay yerine gelen Mevlüt Mercan idaresindeki 07 AYP 68 plakalı 112 acil servis ambulansına alınan yaralı Alanya Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Yayla Yolu kavşağına gelindiğinde Süleyman Çağlar idaresindeki 076 NAL 23 plakalı otomobil yolun karşısına geçmek üzere yola çıktı. Bu sırada içerisinde bir yaralı şoför ve 2 Acil Tıp Teknisyeni bulunan ambulans da otomobile çarptı. Kazada otomobilde bulunan Zübeyit Dalokyay, Emine Dalokyay, Melek Cereci ve 3 yaşındaki oğlu Batuhan Cereci ile ambulans sürücüsü Mevlüt Mercan ve ambulansta bulunan hasta Deniz Memiş yaralandı.

Yaralılardan Zübeyit ve Melek Circi sıkıştıkları otomobilde yapılan ilk müdahalenin ardından itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. 6 yaralı ambulanslarla kaldırıldıkları Alanya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ambulans sürücüsü Mevlüt Mercan, kaza sonrası yaptığı açıklamada, " biz Konaklı'dan aldığımız hasta ile Alanya Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıkmıştık. Bu kavşağa geldiğimizde diğer otomobile yeşil yanmış biz ise ışık kırmızıya dönmek üzereyken kavşaktan geçiş yapmıştık.O arada kaza oldu" dedi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ambulansla
otomobil
çarpıştı:
6
yaralı
Yorum (2)
CAFER ARSLAN
öncelikle geçmiş olsun.ambulansların geçiş üstünlüğüne karşı değilim ancak vakaya uygun,en yakın sağlık kuruluşuna hastayı götürmeleri şartıyla. bu ambulans alanya devlet hastanesine giderken iki tıp merkezi ,üç tam teşekküllü hastane olmak üzere toplam beş sağlık kuruluşunu pass geçmiştir, diğer tüm il ve ilçelerimizde olduğu gibi.trafik kargaşa ve sorunlarımızda düşünülünce sarun dahada ciddileşiyor.
6
Cevapla
Selçuk Dedeoğlu
Ambulans sürücülerinin hangi koşullarda geçiş üstünlüğünü kullanabilecekleri kanunlarla belirlenmiş olmasına rağmen,bu tip kazaları iki yönden ele almamız doğru olacaktır.Öncelikle ambulans ile karşılaşan diğer sürücüler o anda ne yapmaları gerektiğini bilmedikleri için gereken pozisyonu alamıyorlar ve kaza kaçınılmaz oluyor.Acilen her platformda sürücülerin geçiş üstünlüğü olan araçlar ile ilgili bilgilendirilmesi ve eğitim verilmesi gerekiyor. Diğer yandan Ambulans sürücülerine verilen sürüş teknikleri eğitimlerinde sadece ileri sürüş teknikleri eğitimleri veriliyor. Bu eğitim genel olarak daha performanslı ve seri araç kullanmak şeklinde algılanıyor. Ancak Bir ambulans sürücüsünün defansif ve ileri sürüş tekniklerini uygulaması gerekir.yani kırmızı ışıkta geçerken sesli ve ışıklı uyarı cihazlarını açarak geçiyor olmasının yeterli olmayacağını bilmesi ve diğer araçların hatalı davranışlarını da tolere edici şekilde defansif araç sürmesi de gerekiyor.Bu nedenle biz kendi eğitim kurumumuzda ambulans ve itfaiye sürücülerine defansif ve ileri sürüş teknikleri eğitimi vermekteyiz.Ancak maalesef günümüzde bu tip eğitimler ve yeterlilik belgeleri konusunda uzman olmayan kişi ve kurumlar tarafından verilmekte ve eğitim alacak sürücüler bu belgeyi en ucuza alacakları eğitim kurumunu tercih etmektedirler.Üzülerek belirtmeliyim ki, Bu düşünce ile hareket edildiği müddetçe Ambulans ve İtfaiye kazalarını maalesef daha çok duyacağız. TÜRK SÜRÜŞ AKADEMİSİ Selçuk Dedeoğlu Genel Müdür
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir