Medimagazin logo

Ambulans şoförüne yumruğa 6 ay hapis

Zonguldak’ta, babasını çağırdıkları ambulansa bindirdikten sonra annesini ambulansa almayan şoföre yumruk atan Teoman P., altı ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ancak sanığın sabıkası olmadığı gerekçesiyle 5 yıl denetim süresi uygulandı.
Ambulans şoförüne yumruğa 6 ay hapis
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ZONGULDAK -Olay, geçen Mart ayında Kdz. Ereğli ilçesinde meydana geldi. Teoman P., babası Sabih P.’nin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Servisi’ni aradı. Hastayı almaya gelen ambulans şoförü Hayri A, hastayı ambulansa aldı. Bu sırada Teoman P’nin annesi R.P de ambulansla gitmek isteyerek ambulans şoförünün yanındaki koltuğa oturdu. Görevlilerin anne R.P.’yi ambulanstan indirmesi üzerine sinirlenen Teoman P, ambulans şoförüne yumruk attı.

OLAY MAHKEMEYE TAŞINDI
Açılan kamu davası Kdz. Ereğli 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada kendini savunan Teoman P., “Olay günü ambulans görevlileri hasta ve yatalak vaziyetteki babamı ambulansla hastaneye getirmek için geldi. Ben olay mahallinden biraz uzakta ambulansa bakarken annemin yere düştüğünü gördüm. Ambulans şoförünün yanına gidip neden böyle davrandığını sordum. Fakat ambulans şoförü ve ambulans görevlileri benimle muhatap olmayıp olay yerinden ayrıldı. Kendisini darp etmedim, yara izleri nasıl oldu bilmiyorum” dedi.

YÜZÜME YUMRUK ATTI
Duruşmaya katılan ambulans şoförü Hayri A., ise “Hastayı almak için olay yerine gittiğimizde, sanığın annesi olduğunu öğrendiğim bir bayan ambulansa bindi. Biz kendisinin ambulansa binemeyeceğini söylememize rağmen ısrarla çıkmadı. Daha sonra Teoman P., annesini aşağıya indirdi. Teoman P., annesi R.P.’nin bize yönelik hakaretleri nedeniyle galeyana gelerek yüzüme yumruk attı. Şikayetçiyim” diye konuştu.
Olay günü ambulansta görevli tanıklar ise anne R.P.’nin ambulanstan inmesinin ardından Teoman P’nin ambulans şoförüne yumruk attığını ifade etti.

KARAR ÇIKTI
Mahkemeden çıkan kararda ise Teoman P.’nin suçu sabit görülerek 4 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Suçun kamu görevlisine karşı yaşandığı için cezada yarı oranında artırım yapılarak 6 ay ile hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme, Teoman P.’nin eylemini haksız tahrik altında işlediğinden cezada 3/4 oranında indirim yapılarak 1 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme, cezanın Teoman P. üzerindeki etkisini dikkate alarak 1/6 oranında indirim yaparak 1 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Teoman P.’nin sabıkasız olduğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanığın 5 yıl denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi halinde hükmün açıklanacağına hüküm verildi.

ambulans
şöförüne
yumruğa
6
ay
hapis
Yorum (3)
atilla
hiç ceza vermeseydiniz,haksız tahrik ne demek ambulansa hasta yakını binmeyeceği kanunlarda yazıyor, Allah hepinizin...
0
Cevapla
dr osman
arkadaş adli raporunu basit tıbbi müdehale ile giderilebilecek düzeyde yaralanma diye alırsan tabiki hakim az ceza verir sen o rapuru basit tıbbı müdehale ile giderilemez çehrede sabit esere sebep oldu yada hayati tehlikeye sebep oldu diye alırsan adam da ona göre ceza alır Kasten yaralama MADDE 86. - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Kasten yaralama suçunun; a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı, b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle, e) Silâhla, İşlenmesi hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama MADDE 87. - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun; a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına, b) Konuşmasında sürekli zorluğa, c) Yüzünde sabit ize, d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma, e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına, Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde üç yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan az olamaz. (2) Kasten yaralama fiili, mağdurun; a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine, b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine, c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına, d) Yüzünün sürekli değişikliğine, e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine, Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde sekiz yıldan az olamaz. (3) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına neden olması hâlinde, kırığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, bir yıldan altı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (4) Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hâllerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, ikinci fıkrasına giren hâllerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Daha az cezayı gerektiren hâller MADDE 88. - (1) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. (2) Kasten yaralamanın ihmali davranışla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte ikisine kadar indirilebilir. Bu hükmün uygulanmasında kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesine ilişkin koşullar göz önünde bulundurulur.
0
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Erteleyin bakalım nereye kadar erteleyecekseniz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir