Medimagazin logo

Amasya Valisi'nden, doktorların kavgası hakkında açıklama: 'Soruşturma başlatıldı'

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli iki doktor arasında yaşanan kavgaya ilişkin açıklamasında, “Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bir konu" dedi.
Kaynak: İHA - Murat Çelik
Amasya Valisi'nden, doktorların kavgası hakkında açıklama: 'Soruşturma başlatıldı'
Mustafa Masatlı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ ile Dr. Öğretim Üyesi E.K arasında yaşanan kavgayı tasvip etmediğini belirten Vali Masatlı, “Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Konuyu araştırıp, bütün ayrıntılarıyla beraber ortaya koyup eğer ortada bir suç, bir kusur varsa bunun gereğini tabii ki de yapacağız. Hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bir konu. Doktorlar bizlere şifa vermek için buradalar. Bizlerin psikolojisini düzeltmek için buradalar. Bizim sağlığımızı düzeltmek için buradalar” ifadelerini kullandı.


Profesör, doktoru darbettiği iddialarını yalanladı: 'Tek taraflı olmadı'


İl Sağlık Müdürlüğü’nde katıldığı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Mustafa Masatlı, soruşturma sonucu bu kavganın nedeni ve ayrıntılarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

Olayda burnu kırılan Dr. Öğretim Üyesi E.K’nin kafa içi kanama şüphesiyle yoğun bakımda tutulması sonrası tedavisi sürerken, dirseği ile parmağında oluşan kırık nedeniyle 10 günlük iş göremezlik raporu alan Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ da yaşananların hoş olmadığını ve kamuoyundan özür dilediğini açıklamıştı.

amasya valisi
mustafa masatlı
doktor
kavga
prof. dr. hamit serdar başbuğ
Yorum (6)
Dr
Bu arkadaşlar dr ları değersiz ve rezil göstermek için anlaşmalı kavga edip yaygara çıkaran ajan provokatör değil dir bundan eminim içinize kurt düşürmeyin
13
Cevapla
Aslan G.
Afiliye hastanelerin çoğunda sağlık bakanlığı ve üniversite personeli arasında çok ciddi sıkıntılar olmakta dır.Genelde sürekli çalışan uzmanlar ve daha az çalışan odalarında oturan YÖK personeli hocalar oluyor.Bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerekiyor,aksi taktirde bu gibi vakalarda büyük artışlar olacaktır.
6
Cevapla
Hüsnü mübarek
Çoğu hasta başı tıbbi malzeme kullanılan branşlarda medikal firmaların malzeme bedelinin belirli bir yüzdesini doktorlara komisyon olarak nakit olarak verdiklerini biliyoruz. Ama hastane idareleri bunlara hiç bir şey yapmaz. Bakanlık bilir hiç müdahele etmez. Bu firmalar zarar ediyoruz diye sgk ya ve sağlık bakanlığına ağlarlar. Malzeme vermiyoruz diye anlaşırlar aralarında. Hem doktorlara kullanım başına % 20-30 komisyon ver hem de zarar ediyoruz diye ağla. Sağlık Bakanlığı bu malzeme kullanımlarından doktorlara komisyon ödenmesine müdahele etmesi şarttır. Gereksiz ameliyatlar coştu, lüzumsuz yere ameliyat olacakmışım diye hastane hastane gezen zavallı kandırılmış hastalar doldu ülkede. Bir de 3 liralık malzeme ile yapılacak ameliyatı 10-15 tl ye yapan doktorlar var. Hiçte sayıları az değil. Ne de olsa ne kadar kabarık fatura olursa kendi cebine nakit giren komisyon artıyor. Emniyet bu doktorların hesaplarını takip etsin. Elden aldıkları paraları nerelere harcadıklarını da takip etsin. Sağlık bakanlığıda gereksiz ameliyat yapılan hastaların hakkını savunsun. Sgk da kendisini nitelikli şekilde gereksiz malzeme kullanarak dolandıran doktorları araştırsın. Mahkemelere düşen davalarda gereksiz malzeme kullandığı için enselenen ama “hekim endikasyonuna karışılamaz” bilirkişi kararı ile cukkaladığı paralar yanına kâr kalan doktorlarda var. İnşallah bu faturayı gereksiz yere şişiren doktor kılıklı esnaflar tespit edilir ve gereken cezalar verilir. Kullandığı hasta başı Tıbbi malzeme için komisyon alan doktorların tamamına gereken cezalar verilirse ülkede sağlık sistemi öyle bir düzelir ki akıllarınız şaşar. Ameliyat olmak istemeyen veya tavsiye edilen ameliyattan korkan hastalara da SGK TARAFINDAN ÖDEMESİ OLMAYAN İLAÇ/İĞNE tavsiyesi yapılır. Hasta mecburen dünya para verip 10 kuruş etmeyecek ilaç/iğneye basar parayı. Sonra firma ile doktor parayı kırışır. Sonra da neymiş? MHRS den randevu alamıyoruz, doktorlar bizi fırçalıyor falan filan. Siz bu gayrimeşru işleri çözün sağlık kendiliğinden çözülür. Sut malzeme çöplüğüne neden döndü? Hastaneler tıbbi cihaz çöplüğüne neden döndü? Vatandaşın cebinden çıkan para miktarının gerçeğinin ne olduğunu biliyormusunuz? Sgk nın ödemediği üfürükten teyyare gıda destekleri/ kollojenler/ kremler/ iğnelere kandırılan hastaların ne kadar para ödediğini biliyormusunuz? Sağlığın iç dinamiklerini bilmeden hangi politikaları yaparsanız yapın başarı gelmez!!!
0
Cevapla
hasan
Kalp damar cerrahisi ve göğüs cerrahisi son derece ağır branşlardır. Aşırı fedakarlık ister ben daha önce SSK hastanelerinde 10 yılı aşkın bir süre hizmet ettim. Nerdeyse her gece hastaneye taşındım, üstelik idarede destek değil köstek oldu. Periferde bu cerrahi branşları yürütmek olağanüstü dayanıklı psişik yapı ve sabır ister. Sağlık müdürlüğü soruşturma açmadan önce hekimlerle görüşüp işi tatlıya bağlaması daha iyi olur. Aksi halde zaten az bulunan bu dallardaki uzmanları da kaçırırsak ülkemiz sıkıntı çeker. Öngörüm, daha iyi hizmet vermek isterken fedakarlık seviyesini paylaşmakta sorun çıkması sonucu bu tasvip edilmeyen olaylar olmuştur. Yardımcı doçentlerinde hocalarına kesinlikle saygı göstermesi gerekiyor. Yoksa eğitimleri yeterli olmayabilir. Şüphesiz bizimkisi bir öngörü, olay ya tatlıya bağlanacak ya da adli makamlara intikal edecek. Cerrahlarımıza sahip çıkalım, onlarının sorunlarını çözelim. Tüm bu nedenlerden ve tazminat davalarından dolayı artık birçok hekim cildiyeyi ve fizik tedaviyi seçiyor.
5
Cevapla
hüsnü mübarek
Burada yapılması gereken şey gayet açık ve nettir. Konu bilinçli şekilde başka yerlere çekilmeye çalışılıyor. İlgili hekimin gereksiz yere şişirdiği ne kadar fatura ve işlem var mesleğine başladığı günden bugüne didik didik edilmelidir. Görevlendirilen müfettiş ve mahkemenin de dürüst ahlaklı bir kalp damar hocasından hekimin ameliyatlarında kullandığı malzemelerin gerekliliği ve fatura şişirmelerinin olup olmadığını objektif şekilde araştırmalıdır. Aksi halde bu kavganın kök nedeni ülkenin her yerinde kamu zararlarına sebebiyet verecek, gereksiz ameliyat olan hatta zarar gören hastalar asla bitmeyecektir.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir