Medimagazin logo

Akil insanlar arasındaki tek hekim

Kaynak: MEDİMAGAZİN - HABER MERKEZİ
Akil insanlar arasındaki tek hekim
www.facebook.com/erolgoka
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

PKK'nın silah bırakmasını sağlamaya yönelik çözüm sürecinde öne çıkacak olan Akil İnsanlar Heyeti, çalışmalarına başladı.

Çözüm sürecine katkı vermesi amaçlanan heyet, toplam 63 üyeden oluşuyor. Heyet, Türkiye'nin coğrafi bölgeleri baz alınarak, 7 bölgesel alt heyete ayrıldı.

Akil İnsanlar arasında ise tek bir hekim bulunuyor. Psikiyatri uzmanı olan Prof.Dr.Erol Göka, yazdığı kitaplar ve yaptığı TV programlarıyla kamuoyu tarafından yakından bilinen bir isim. Prof.Dr.Göka İç Anadolu Bölgesinde çalışma yapacak.

 EROL GÖKA KİMDİR?
1959 yılında Denizli'de doğdu. Ortaöğrenimini “parasız yatılı” olarak Aydın’da tamamladı. 1983’te "Tıp Doktoru", 1989 yılında “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı”, İzmir'de tamamladığı askerlik görevinin ardından 1992 yılında “Doçent" olmaya hak kazandı. 1998’de Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Şefi oldu. 2010 yılı başında Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilimdalı’na “Profesör” olarak atandı.

Psikiyatrinin birçok alanında yapılan bilimsel çalışmalarda yer almasına rağmen ilgisi, daha çok psikiyatrinin sosyal bilimlerle ve felsefe ile kesişim noktalarında yoğunlaşmıştır. İnsanın dinamik özelliklerine ve grup-varlığına olan ilgisi onu psikodinamik yönelimli klinik uygulamalara ve grup psikoterapilerine yöneltmiştir. Bu nedenle bilimsel çalışmaları ve klinik deneyimleri daha çok bu alanlardadır. Psikiyatrinin sosyal bilimlerle ve felsefeyle olan kesişim noktalarıyla ve psikoterapilerle ilgili çok sayıda toplantıda konuşmacı ve özel davetli konferansçı olmuştur. “Türkiye Günlüğü” ve “Türkiye Klinikleri Psikiyatri” dergilerinin yayın; birçok tıp ve beşeri bilimler alanındaki derginin danışma kurullarında bulunmaktadır.

Mesleki alanda yayınlanmış kitapları arasında öne çıkanları “Psikiyatri ve Felsefe”, “Felsefe ile Psikiyatri”, “Hayatın İçinde Psikiyatri”, “Varoluşun Psikiyatrisi”dir. Psikiyatri uygulamalarının deneyimi ve felsefi ilgilerinin sonucu olarak ortaya çıkan görüşlerini “Hayata ve Aşka”, “Kadınlar, Erkekler, Âşıklar”, “Ölme” kitaplarında toplamıştır.

Büyük grupların davranışlarının dinamiklerine ve tarihsel kökenine yönelik çabasının ürünü olan “İnsan Kısım Kısım: Topluluklar, Zihniyetler, Kimlikler” adlı kitabının yanı sıra Türklerin tarih boyunca değişmeyen tutumlarını anlamaya yönelik araştırmalarını “Türk Grup Davranışı” adı altında 2006 yılında yayınlamıştır. Bilimsel ve toplumsal çevrelerin yoğun ilgisini çeken ve birçok özgün görüşü barındıran bu çalışma, çok verimli tartışmalara neden olmuştur ve olmaktadır. “Türk Grup Davranışı” kitabı nedeniyle Göka, Türkiye Yazarlar Birliği “2006 yılı Yılın Fikir Adamı Ödülü”ne layık görülmüştür. Erol Göka, “Türk Grup Davranışı” adı altında başlattığı ve halen süren çalışmalarını kitaplaştırmaktadır. “Türklerin Psikolojisi”, “Türklerde Liderlik ve Fanatizm” ve “Türk’ün Göçebe Ruhu” bunlardandır.

Mesleki alanın yanı sıra düşünce dünyasını da ilgilendiren konularda birçok kitap yazmış; toplum psikolojisiyle ilgili bir otorite olarak tanınması nedeniyle görsel ve yazılı medyada gerek sunucu gerek konuşmacı olarak defalarca yer almış; üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarca toplantılara davet edilmiştir. Erol Göka, 2008 yılında, “ilmi çalışmalarıyla Türk milletinin ufkunu açan eserler ortaya koyması” dolayısıyla, “Ziya Gökalp/ Türk Ocakları İlim ve Teşvik Armağanı”na layık bulunmuştur.

 

akil
insanlar
arasındaki
tek
hekim
Yorum (25)
Frankie Bellevan
hocamız 63 kişi arasında en aklı başında olan kişi.keşke teklifi hiç kabul etmeseydi. kendisi de zaman içerisinde kullanıldığını farkedecek.
0
Cevapla
üç harfli
Aklı başında bir adama "keşke reddetseydin" diyen zihniyettir ki, bizi performans belâsıyla tanıştıran âkil olmayan tarafından yönetilmemizi sağladı. Frankie arkadaş, sana teklif gelirse reddet istersen, ama yöneticilerimizi âkilden -pardon akıldan- mahrum bırakma. Keşke sağlıkta da âkil adamlara danışılsa, halktan değil haktan yana bir yönetim olsa, burada yorum yapmakla zaman harcayacağımıza işe yarıyacak birşeyler yaparak tatmin olsak!
0
Cevapla
Frankie Bellevan
benden bir önce başka bir hekim arkadaşımız tarafından yapılan yorum nereye gitti onu anlayamadım. mutlaka kendi yorumunu sizlere rica ederek kendisi kaldırmıştır. yorum gayet normal bir yorumdu. acaba meslektaşımıza baskı mı geldi?
0
Cevapla
Frankie Bellevan
üç harfli:senin hak'ka inancın var mıydı? yoksa sonradan mı hak'ka inancın oluştu. prof.dr.murat tuzcu hocanın bugünkü yazısında bahsettiği gibi "zararın neresinden dönersen hep kardır."
0
Cevapla
Alper
Erol hocam, ülkenin Başbakanı davet etmişse gidecek ve elinizden geleni de yapacaksınız. Ama 'Heyet-i Nasiha' =Nasihat Heyeti gibi olmasın lütfen. Eğer kendinize, mesleğinize ve birikiminize saygınız varsa heyetteki diğer pek çok isimden farklı olduğunuzu gösterin. Ve bu ülkeden bir Mustafa Kemal geçtiğini, doğal olarak belleklerimizde derin izler bıraktığını her daim hatırlamanızı bekler, başarılar dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir