Medimagazin logo

Akdağ: Japonya ile işbirliğini geliştireceğiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ temaslarda bulunmak üzere geldiği Japonya'nın başkenti Tokyo'da, Tokyo Metropolitan Tama Medikal Merkezinde incelemelerde bulundu.
Akdağ: Japonya ile işbirliğini geliştireceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Akdağ, Türkiye'de son 10 yılda sağlık reformu uyguladıklarının altını çizerek, bu süreçte dünyanın birçok yerindeki yeniliği bu reform sürecine kattıklarını anlattı.
    

Hastane ve yerleşkesi hakkında bilgi alan Akdağ, hastanenin afet acil müdahale merkezi ve akıllı bina idaresinin yapıldığı bölümleri ile hastanenin polikliniklerinde incelemelerde bulundu.
    

Akdağ, hastaneyi işleten şirket yetkililerinden de bilgi alarak, Türkiye'deki şehir hastanelerinde de bu şekilde işlem yaptıklarını, bu çerçevede bu uygulamayı görmenin önemli olduğunu söyledi.
    

Bakan, Türkiye'de toplam sekiz ayrı hastaneden oluşan büyük bir kampüste 3 bin 700 yataklı bir proje olduğunu ifade ederek, bu kampüsü 1 milyon metrekarelik bir alana kurduklarını belirtti.
    

Akdağ, bu projelerin bazılarına Japon firmaların da katıldığını söyledi ve Tama Medikal Merkezindeki hastanenin işleyişinin Türkiye'de başlayacak projelere benzediğini ifade etti.
    
"Japonya ile işbirliğini geliştireceğiz"

Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Japonya ile bu çerçevede işbirliğini geliştireceklerini belirtti.
    

Türkiye'de de böyle hastaneler inşa edildiğini kaydeden Bakan Akdağ, ziyaret sırasında bu projelerin Japon modellerini incelediklerini yineledi.
    

Akdağ, son iki gündür Japonya'da inceleme ve değerlendirme yaptıklarını, "Japonya ile sağlık alanında işbirliğini geliştireceklerini" söyledi.
    

Japonya'nın Türkiye'de inşa etmeye başlanılan kamu ortaklı hastaneler açısından iyi bir örnek olduğunun altını çizen Akdağ, bu anlamda bugün de bir hastane ziyareti yaptıklarını dile getirdi.
    

Akdağ, hastanede kamu ve özel sektörün hastaneyi nasıl yaptığını ve geliştirdiğinin yanı sıra işletme dönemini nasıl yürüttüklerini de gördüklerini belirterek, "Bu tecrübeleri Türkiye'deki yeni şehir hastaneleri yapılanmalarına aktaracağız. Gayette mükemmel olacak" dedi.
    
     -Yunus Emre Kültür Merkezi-
    
     Akdağ, temaslarının ardından Tokyo Camisi ve Tokyo Yunus Emre Kültür Merkezini ziyaret ederek buradaki yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    

Van'da geçen yıl yaşanan depremin enkazından kurtulan yardım görevlisi Miyuki Konnay'a Yunus Emre Kültür Merkezi adına Türkiye'de eğitim alması için Türkçe bursu veren Akdağ, Tokyo Camisi ve Külliyesini gezdi.
    

Yunus Emre Kültür Merkezi Tokyo Müdürü Telat Aydın, Miyuki'nin bu olayın ardından Türkiye ile manevi bir bağı olduğunu ve kendi imkanlarıyla Türkçe öğrenmeye başladığını anlattı.
    

Aydın, bu anlamda kendi çabalarıyla Türkçe öğrenmeye çalışan Miyuki'ye Türkiye'de Türkçe eğitimi vermenin bir vefa borcu olduğunu söyleyerek, bu bursu Bakan Akdağ'dan almasının ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.
    

Merkezlerinin Türk kültür ve dilini tanıtmak adına birçok faaliyette bulunduğunu kaydeden Aydın, Miyuki'nin de Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Ankara'da Türkçe öğreneceğini kaydetti.
    

Aydın, gelecek yıldan itibaren Tokyo'da iki üniversitede seçmeli ders olarak Türkçe eğitimi verileceğini belirterek, bazı özel kuruluşlarda da Türkçe dersleri verileceğini ifade etti.
    

Sağlık Bakanı Akdağ, bu akşam saatlerinde Tokyo'dan ayrılarak, Güney Kore'nin başkenti Seul'e gidecek.

akdağ:
japonya
ile
işbirliğini
geliştireceğiz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir