Medimagazin logo

AK Parti’den sürpriz “Tam Gün” operasyonu

“YA hastane ya muayenehane” yasağıyla doktorları ayağa kaldıran “Tam Gün Yasası”na karşı AK Parti’den sürpriz operasyon geliyor.
Kaynak: hurriyet.com.tr - TURAN YILMAZ
AK Parti’den sürpriz “Tam Gün” operasyonu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Ak Parti Genel Merkezi’nde dün sabah, yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya gelen AK Parti’nin doktor kökenli milletvekilleri de “Tam Gün”den şikayet etti. Kahvaltılı toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Hürriyet’e, “Tam Gün Yasası ile ilgili şikayetler var. Bunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tıp kökenli arkadaşlarımızın da böyle bir tespiti var. Bu tespit sağlık bakanlığı’nca mutlaka ciddiye alınacaktır. Yeni Bakanımız da bunu ciddi şekilde ele alacaktır” dedi.

YENİ BAKANLA SAĞLIK ZİRVESİ

Toplantıya AK Parti’nin doktor kökenli 22 milletvekilinin yanı sıra Müezzinoğlu da bakanlıktaki ekibiyle birlikte katıldı. Müezzinoğlu, dün sabahki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile randevusu nedeniyle erken ayrılırken de ekibini toplantıda bıraktı.

AK Parti Genel Merkezi’nde oluşturulan Sağlık Komisyonu’nun Başkanı ve Samsun Milletvekili Tülay Bakır raporuyla birlikte sağlık konusu, milletvekillerinin tartışmasına açıldı. Müezzinoğlu da bu çalışmanın kendilerine çok yardımcı olacağını söyledi.

HASTA MEMNUN AMA DOKTOR DEĞİL
Toplantıda, AK Parti iktidarı sırasında halkın sağlık alanındaki memnuniyetinin arttığına dikkat çekilirken, “Bizden önce yüzde 30’lardaki halkın memnuniyeti bugün yüzde 75’lere çıktı. Ama aynı memnuniyet sağlık çalışanlarında görülmüyor. Sağlıkta 2023 vizyonunu gerçekleştirebilmemiz için sağlık çalışanlarının memnuniyetini de vatandaş memnuniyeti oranına çıkarmamız gerekiyor” saptaması yapıldı. Hem Bakır’ın raporunda, hem de toplantıda söz alan milletvekilleri, sağlık çalışanlarının en büyük memnuniyetsizliğinin “Tam Gün Yasası”ndan kaynaklandığını söylediler. Genel Başkan Yardımcısı Şahin şunları söyledi:

HEDEFİMİZİN GERİSİNDE

“2023 vizyonuna ilişkin hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz için o tarihe kadar bizim 160 bin yeni doktora daha ihtiyacımız var. Bunları yetiştirip hizmete almamız gerekiyor. Ancak şu andaki hızla yılda ancak 5 bin hekim yetiştirebiliyoruz, bu ise 2023’e kadar ancak 50-55 bin hekim demek. Bu da 2023 hedefimizin çok gerisinde. Bu konuda da acil önlem alınması gerekiyor. Tıp Fakültelerimizin sayısı arttığı halde öğrenci sayısı maalesef artmamış. O nedenle de hekim açığı giderek büyüyor. Bunu için eğitim düzeyinin yükseltilmesi, öğrenci sayısının arttırılması da dahil sistemin ciddi şekilde gözden geçirilmesi gerekiyor.”

flash:
ak
parti’den
sürpriz
“tam
gün”
operasyonu
Yorum (83)
kafka
sağlık personelinin memnuniyetini muayenesi olupta kapatan hekimlerin memnuniyetsizliğine bağlayan zihniyet ne diyeyim size....muayeneler açılırsa sağlık çalışanların memnuniyeti artar mı? kimi kandırıyorsunuz.
0
Cevapla
berrin duman
yazıda doktor sayısının artmadığını yazıyorsnuz elbetteki artmaz artık doktorluk saygın bir meslek olmaktan çıkıp önüne gelenin itip kaktığı bir meslek oldu şu anki şartlarda kim doktor olmak ister ki mevcut sistem her türlü elinizi kolunuzu bağlıyor etik olsun olmasın hastanın dediğini yapmayında bakın başınıza neler geliyor ben şahsım adına çocuğuna beddua etmek isteyen doktor olsun diyorum
0
Cevapla
orhan korkut
her köye bir tıp fakultesi mantığıyla tıp fakultesi açılarak oktor açığı kapatılamaz.hocası olmayan tıp fakultelerinde ne kadar yeterlilikte doktor yetişeceği tartışmaya açık bir konudur.türkiyede doktor açığı olduğu bir gerçek ama bu açık aceleye getirilmeden sağlıklı bir şekilde kademe kademe açık kapatılır.sanki 2023 de bu dediklerini yapıca cennete gireceklermiş gibi plan yapyorlar.işleri güzelleştirelim derken işin içinden çıkılmayacak,her gün yeni bir sağlık skandalına haber olacak günler bizi bekliyor gbi görünüyor.
0
Cevapla
Hamuş
Sağlık bakanlığı son 10 yıldır yaptığı uygulamalara devam ederse, Doktorlara karşı olan bu düşmanlık böyle devam ederse, Doktorlara karşı olan bu onur kırıcı tutum bu şekilde devam ederse, Sağlık sektöründe maaş uygulaması bu şekilde devam ederse... Hiç kimse doktor olmak istemez. Ve Tıp fakülteleri boş kalır....
0
Cevapla
Frankie Bellevan
sayın mehmet ali şahin bu konuyu hekimlere bıraksın.2023 vizyonu diyerek içeriğini,detaylarını tam bilmediği konularda hukukçu tavrıyla hemen ahkam kesmiş. gölge etmesin yeter.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir