Medimagazin logo

Aile hekiminden termometre isyanı!

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Aile hekiminden termometre isyanı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Aile Hekimlerine her  aşı dolabı için iki tane akıllı termometre bulundurulmasını zorunlu tutuyor. Bu termometre sadece bir tek firma tarafından ithal ediliyor ve tüm yurtta 147,50 TL fiyatla satılıyor. Adeta Tekirdağ Rakısı , tek fiyat tüm ülkede...  Ve bu cihazın presli olan pili de değişmiyor, iki yıl içinde kendini kapatıyor. Ben bu cihazın ülkemize gelişinin 10-15 TL olduğunu tahmin ediyorum.
   

Şimdi soruyorum yirmi üç bin Aile Hekiminin çift olarak iki yılda bir almak zorunda olduğu bu aleti, bu değerli şirket niçin 500 TL. fiyat koyup satmaz ? Ne de olsa rekabet yok , karışan eden yok. Hatta 1500 TL olsun, pili de bi ayda bitsin... Yok mu arttıran?  Neden bu denli karlı bir işe başka firmalar girmiyor acaba ? Bu ne biçim serbest piyasa ?  
 
    Dr. İsmail Ayhan ( Aile Hekimi )

aile
hekiminden
termometre
isyanı!
Yorum (6)
Ahmet
Birilerinin yeğeni termometre işine girmiştir de ondan!!Aile hekimlerine sesleniyorum hepiniz birlik olun ve almayın bunu..Yurt dışından getittirebilirseniz çok daha uygun olur
0
Cevapla
ismail zengin
pressi açıp içine yeni bir pil koyun aynı özellikte ve açılan kısmı japon yapıştırıcısıyla yapıştırarak kapatın. sonra açmak için her iki tuşa aynı anda basın. hayırlı olsun . 2yıl daha kullan. sonra aynsını tekrarla 4 yıl kullan.
0
Cevapla
dr.
Bu arada piyasada civalı termometre bulunmuyor, bakanlık satılmasını engellemiş.
0
Cevapla
Pera Nusret
Ne var bunda.Otomatik tüberküloz kültürü ihalesine de tek bir tane Amerikan firması girebiliyor.Resmi gazete ile hemde.
0
Cevapla
İsmail Ayhan
İzmirde bir medikal firması, Bakanlığın da telkiniyle bu cihazı 120 TL bedelle satmaya başlamış. Umarım bu bir başlangıç olur. Sağlık Bakanlığı ülkedeki en büyük alıcı olarak birçok ilacın fiyatını nasıl ciddi olarak düşürdüyse, Aile Hekimliği Dernekleri federasyonunun da toplu alım yaparak bu fiyatı daha da aşağı çekebileceğine hiç kuşkum yok. Dr. İsmail Ayhan
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir