Medimagazin logo

Aile hekimi hastayı daha az bekletiyor

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre Türk halkı muayene olmak için gittiği aile hekimliklerinde ortalama 13 dakika, devlet hastanelerinde ise 45 dakika sıra bekliyor.
Kaynak: FAZLI ŞAHAN / YENİŞAFAK
Aile hekimi hastayı daha az bekletiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk halkının aile hekimliklerinde ortalama 13 dakika, devlet hastanelerinde ise 45 dakika muayene sırası beklediği ortaya çıktı. Hastaların muayene öncesi beklediklerini iddia ettikleri süreleri sorgulayan bir anket çalışması yapan Sağlık Bakanlığı'nın araştırması randevusuz hastaneye giden hastaların bekleme sürelerinin 1 saati bulduğunu ortaya koydu.

YARIM SAAT BEKLETEN VAR

Araştırmaya göre Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvuran hastaların yüzde 41,6'sı, muayene olabilmek için 9 dakika ve daha kısa süre beklediğini, devlet hastanesine başvuran hastaların yüzde 39,2'si ise 31 dakika ve daha uzun beklediğini ifade etti. Hastaların muayene olabilmek için beklediklerini beyan ettikleri sürelere göre, ASM'lerde hastaların ortalama bekleme süresinin 13 dakika 31 saniye, devlet hastanelerinde hastaların 45 dakika 19 saniye olduğu tespit edildi.

HEKİME GÜVEN SONSUZ

Hastaların kendilerini muayene ve tedavi eden hekime güven duyup duymama durumları sorgulandığında ise ASM'ye başvuran hastaların yüzde 78'i kendilerini muayene ve tedavi eden hekime kesinlikle güven duyduğunu, yüzde 20'si kısmen güven duyduğunu, sadece yüzde 2'si güven duymadığını belirtti. Devlet hastanesine başvuran hastaların ise yüzde 63,8'i kendilerini muayene ve tedavi eden hekime kesinlikle güven duyduğunu, yüzde 32,3'ü kısmen güven duyduğunu, yüzde 3,9'u güven duymadığını söyledi.

HEKİMİN ÖNERİSİNE UYUYORUZ

Hastaların, hekimin verdiği tedaviyi uygulayıp uygulamama durumları araştırıldığında ise hastaların yüzde 86'sı hekimin verdiği tedaviyi (önerileri ve reçetelediği ilaçları) kesinlikle uygulayacağını beyan etti.

aile
hekimi
hastayı
daha
az
bekletiyor
Yorum (5)
Kasabalı
Yapılacak yorumları (bazıları tarafından )şimdiden tahmin ediyorum, Aile hekimliği tuttu arkadaşlar tuttu ..Özellikle eskiye kıyasla 2'lik öğrenciyle 9'luk öğrenci gibi..Darısı hakettiği ücreti de alarak hastanelerin başına ,yakında zaten kendiğiliğnden olacak..
0
Cevapla
Dr Origo
Bu karşılaştırma yapılış itibariyle çok uygunsuz bir kere. Bir tarafta aile hekimi var diğer tarafta uzman. Dolayısıyla bekleme süresi tabiki uzman da fazla olacaktır. Adı üzerinde uzman daha detaylı bakmak zorunda, dışarıdaki hasta da tabi ki daha çok bekleyecek. Ben eko yaptığımda 30 dk bile uzayabiliyor işlem. Bu normaldir, hasta da uzman dr'a muayene olmak istiyorsa bekleyecektir. Karşılaştırma yanlış ve hiç hoş değil halka sanki devlet hastaneleri bilerek bekletiyor imajı kazandırabilir.
0
Cevapla
eser orak
aile hekimliğinde memnuniyet bu kadar fazla iken neden bakanlık bizim ocaktan gelen zam farklarımızı vermiyor.allah aşkına bu mükafat mı bizlere.zam farkını alan aile hekimleri var mı acaba.yada bu fark verilmeyecekmi?
0
Cevapla
Hasan Canerler
meslek hayatımın hiç bir döneminde bu kadar dezenformasyonu bir arada hiç görmemiştim, neyse iki yıla kadar emekli olup, kurtulacağım
0
Cevapla
dr.a.h.
izmir il sağlık müdürü mehmet özkan yakında aile hekimlerine acil nöbeti yazar kesin.madem halk çok memnun birazda nöbet tutsunlar der.doktorlarına eziyet etmeyi hiç sevmez çükü...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir