Medimagazin logo

Acil serviste darbedilen güvenlik görevlisi: Hiçbir suçum yoktu

Bakırköy'deki Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil servisinde bir kişi, önce güvenlik güvenlik görevlisini ardından da ayırmak için araya giren doktorları darbetti. Yaşananları anlatan güvenlik görevlisi Taner Özer, "Görev yaptığım esnada hiç tanımadığım biri tarafından darp edildim. Hiçbir suçum yoktu, suçsuz yere darp edildim. Bu şiddetin bitmesini istiyorum. En ağır ceza istiyorum" dedi.
Kaynak: DHA - Rojda ALTINTAŞ - Feridun AÇIKGÖZ
Acil serviste darbedilen güvenlik görevlisi: Hiçbir suçum yoktu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde yaşandı. İddiaya göre, dün saat 18.00 sıralarında bir hasta yakını, acil servis önündeki güvenlik şeridini geçmek istedi. Bunun üzerine güvenlik görevlisi duruma müdahale etti. Hasta yakını ve güvenlik görevlisi arasında tartışma yaşandı. Hasta yakını güvenlik görevlisi Taner Özer'e saldırdı. Ardından acil serviste çalışan Doktor M.S. ve Doktor E.Y araya girdi.

İddiaya göre, D.'nin yüzüne yumruk atılırken, Y.'nin yüzü çizildi. Güvenlik görevlisi Özer'in ise burnu kırıldı, ardından hastaneye yatırıldı. Yaşanan olayın bildirilmesi üzerine olay yerine giden polis ekipleri, saldırgan M.K.'yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheli hakkında "Kasten yaralama" suçundan adli işlem başlatıldı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayla ilgili yakalanan şüphelinin adliyeye sevk edildi. 


Bakırköy'de doktor ve güvenlik görevlisine saldırı: 'Hepinizi gömmezsem adam değilim'


"Hiçbir suçum yoktu, görev yaptığım esnada darbedildim"

Yaşananları anlatan Taner Özer, "Dün akşam saatlerinde hastanenin acil bölümünde görev yapıyordum. Görev yaptığım esnada hiç tanımadığım biri tarafından darbedildim. Hiçbir suçum yoktu, suçsuz yere darbedildim. Bu olayların yaşanmasını istemiyorum. Sağlıkta şiddetin artık bitmesini istiyorum. Saldırgan, aynı ortamda doktorlarımıza da fiziki müdahale de bulundu. Gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Ailem ve ben psikolojik olarak çok etkilendik. Bu şiddetin bitmesini istiyorum. En ağır ceza istiyorum" dedi. 

"Ziyaret ettim, müthiş derecede psikolojisi yıpranmış"

Taner Özer'in üyesi olduğu Öz Sağlık İş Sendikası'nın İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç ise Özer'i hastanede ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yaparak, "Burada hastalarımıza şifa olmaya çalışan doktorlarımız, hemşirelerimiz, güvenlik görevlilerimiz böyle şeylere maruz kalıyorlar. Az önce Taner arkadaşımızı ziyaret ettim, müthiş derecede psikolojisi yıpranmış durumda. Bunları bu insanlara yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Biz bunu ciddi anlamda engellemek için ne gerekiyorsa üyelerimiz adına yapmaya hazırız. Sağlıkta şiddeti bir şekilde sonlandırmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" şeklinde konuştu.

dr. sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesi
güvenlik görevlisi
darp
Yorum (2)
dr
SUÇU OLMASI GEREKMİYOR ! OLSA BİLE BUNUN CEZASINI VATANDAŞ VEREMEZ... Filmin koptuğu yer burası. Milet terminatör, cezalandırıcı kesildi başımıza. İnsaff !!!
12
Cevapla
Dr
Şu anda vatandaşın önüne öyle bir şekilde atılıyoruz ki başda Dr lar olmak üzere yıpratılma ve degersizleştirme ve bir öç alma durumu bütün sağlık bakanlığı personeline karşı oluşmuş durumda görsel ve yazılı medyadan tutun hastaneye gelen ön yargılı hasta grubundada artış oldu bütün bu ayrışmanın başına gidelim neydi o ???? Sağlık-sen in hekimlerle sağlık personeli ni karşı karşı ya getirmesi ve önce hastane içi ayrışmanın sonra sendikal ayrışmanın ve son olarak toplumsal ayrışmaya bilinç altı olarak yerleşe yerleşe sonuç buralara kadar basamak basamak ilerledi benim şahsi kanaatim sayın bakanın radikal bir şekilde konuyu ele alması gerekiyor bu meslek pandemi sonrası ve öncesi bu kadar kimsesiz ve saldırıya uğradığı istifaların ardı sıra geldiği bir dönemi geçirmemiştir sebep nedir? Halen bekliyorlar halen İçişleri bakanına bakıyorum adalet bakanına bakıyorum personeli ni nasıl maddi manevi onere ediyor bizde 7-24 beni türk hekimlerine emanet edinden 100yıl sonra nereye giderlerse gitsinlere geldik ....
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir