Medimagazin logo

'7 saat doktor aradı' iddiasına inceleme

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da yemek borusuna yiyecek kaçtığı için götürüldüğü acil serviste 7 saat bekletildiği ileri sürülen bebekle ilgili iddiaları inceliyor.
Kaynak: Selma Bıyıklı - AA
'7 saat doktor aradı' iddiasına inceleme
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, AA muhabirine, ''Bir bebeğin nefes borusuna yiyecek kaçtığı için götürüldüğü Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acilinde başka bir hastaneye sevk için 7 saat bekletildiği'' iddiasıyla ilgili inceleme yaptıklarını bildirdi.

Söz konusu hastanenin yetkilileriyle bebeğin daha sonra götürüldüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinden bilgi aldığını belirten Şencan, şöyle konuştu:

''Bebek ilk götürüldüğü hastanede durumu iyi olduğu için eve yollanmış, durumu kötüleşirse tekrar getirilmesi istenmiş. Aile bir süre sonra bebeği tekrar bu hastaneye getirmiş. Hastane daha ileri tetkiklerin yapılması için bebeği bir başka hastaneye sevk etme kararı almış. Sonuçta bebek, götürüldüğü ikinci hastanede yapılan tetkikler sonucu kısa süre sonra eve gönderilmiş. Yani bebeğin yoğun bakım gerektiren bir durumu yokken, yoğun bakım işin içine nasıl girmiş onu inceliyoruz.''

Olayda, acil hastaya yeterli müdahale yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Şencan, ''Bu olayda bir acil vaka sorunundan çok iletişim kazası söz konusu. Bu sorunu sadece hasta yakınlarına yükleyemeyiz'' dedi.

Bebeğin ilk götürüldüğü hastanenin süreci iyi yönetemediğini vurgulayan Şencan, ''Yoğun bakım gerektiren bir hasta olmamasına rağmen olay krize dönüştürülmüş. Burada acil sisteminin iyi işlemediği, hastalara gereken özenin gösterilmediği gibi bir görüntü ortaya çıkmış. Oysa hiçbir hekim acile gelen yoğun bakım gerektiren bir hastaya tedavi uygulamadan göndermez'' diye konuştu.

Şencan, bebeğin diğer hastaneye nakliyle ilgili 112 kayıtlarının da incelendiğini kaydetti.

'7
saat
doktor
aradı'
iddiasına
inceleme
Yorum (4)
Polimorfizm
Bakanlık haklı (!) tabi. Vatandaş ikna olmuyorsa velev ki tıbbi bir hata olmasa da Doktor suçudur. Suçlu belirlenmiş de delil aranıyor, ne diyor " belli ki ilk gittiği hastane yeterli özeni göstermemiş" . Doktor hastanın anlama kabiliyetinden de mi sorumludur söyle misiniz!
0
Cevapla
alper gül
acillere bu kadar yoğunken çok mu garip iletişim bozukluğu yaşanması
0
Cevapla
gölgelice
Lay lay lom bir hasta olsaydı anında bulurdu. Her türlü alet edavat tam teşekkül hazırdı. Ne yapalım sistem bunu gerektiriyor, ay sonunda doktorların doktorluğuna değil, yaptığı performansa bakıyorlar; RPT ile menenjit tedavisi aynı puan olunca da olacağı bu.
0
Cevapla
hasan ekim
Hekimleri gereksiz yere yoğun bakım istedi diye suçlamamak gerekir. Özefagus yabancı cisimleri yerine göre trakea'ya baskı yapabilir, yoğun bakım hizmeti gerektirebilir, veya mideye inerek sindirelebilir ve endoskopi yapmadan da düzelebilir. Ama malesef ülkemizde endoskopist sayısı yetersiz olduğundan bu tip girişimleri yapacak merkez sayısı yetersiz, ayrıca, bu tip girişimlerin ne yapana nede yapılan hastaneye bir yararı olmadığı gibi algılandığından özel merkezlerde bir ilgi görmüyor. Para getiren bypass operasyonları ise neredeyse her özel hastanedeveya üniversitede yapılıyor. Ama bir yabancı cisime müdahale edecek hekim büyük merkezlerde bile bulunmuyor. Van'da yllarca bu tip çocuklara endoskopi yaparak hayatlarını kurtardım, ancak, kimsenin de umurunda olmadı. Ama görüldüğü gibi eksikliği İstanbulda bile çekiliyor. Her şeye para gözü ile bakılmamalı. Özellikle dekanlar ve rektörler buna dikkat etmeli. Kalifiye elemanları kaçırtmamalı, onlara hiç olmazsa bir kuru teşekkür edebilmeli. Onları ekarte etmek için kurtarıcı olduğunu beyan edenlere inanmamalılar.Ülkemizin de üniversitelerimiznde kurtarıcılara değil gece gündüz fedakarca candan çalışanlara ihtiyacı vardır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir