Medimagazin logo

50. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası İlanı

50. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası İlanı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“Tıp fakültelerinden mezun olan doktorlardan tıp diploması ile uzmanlık eğitimini tamamlayan uzman tabiplerden uzmanlık belgesi düzenlenmesi için gerekli evrakları 26/03/2013 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ulaşıp tescil işlemleri yapılmış olanlar 50. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası’ na alınacaklardır.”

 

       Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanıp hiç başlamayanlar ile hizmet süresi bitmeden görevinden istifa eden veya müstafi olarak ayrılan tabip ya da uzman tabiplerden 50. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasına girmek isteyenler;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 63. ve 97. Maddelerinde açıklanan engel halleri bulunmayanlar en geç 26/03/2013 tarihi saat 18:00’a kadar kuraya girmek istediğini belirtir bir dilekçe ile başvurabilirler.

 

Not: Dilekçeler elden, kargo ya da APS ile 26/03/2013 saat 18:00’a kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak şubesinde olacak şekilde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne hitaben gönderilmelidir.

50.
dönem
devlet
hizmeti
yükümlülüğü
kurası
i̇lanı
Yorum (7)
yağmur yılmaz
Diplomasına el koyulan,aile bütünlüğü hiçe sayılan, fakülteye girerken olmayan bir yasaya sonradan tabi tutulan başka bir meslek grubu var mı? Tam güne çareler aranırken mecburi hizmet neden görmezden geliniyor? Diplomaya rehin koyup zorla göndermek dışında bir çözüm yok mu?
0
Cevapla
dr
50 dönemdir diplomalarımız rehin ve gık çıkmıyor.dava avrupa insan hakları mahkemesine kadar gitti ama hala sonuç yok..bir 'kamu yararı, stratejik personel' lafları tutturulmuş gidiyor. 50 dönemdir eşinden, çocuğundan, anasından babasından ayırdığınız oradan oraya savurduğunuz doktorlar?? onlar ne haldeler fikriniz var mı? adalet(!) bu ya, aynı kurada batının en batısı da var, doğunun en doğusu da..bitirince ne oluyor? batıdaki batıda kalıyor da, doğudaki istediği yere atanıyor mu? bu adaletsizlik yıllardır devam ediyor ama hiçbir meslek örgütünden, sendikadan ve en önemlisi DOKTORLARDAN ses çıkmıyor. nice 50 kuralara o halde.
0
Cevapla
mecburi hizmet mağdurları
MECBURİ hizmet için öneri; Erkek hekimler için yaptıkları mecburi hizmet neden askerliğe sayılmıyor anlayabilmiş değilim.Bir düzenleme ile sadece 6.bölgede yapma şartıyla mecburi hizmet askerlikten sayılabilir.Böylece kadın hekimlerin 6.bölgeye gitmesine gerek kalmaz. Kadın hekimler için ise 5.bölgede mecburi hizmet şartı getirilir herkes 5.bölgeye gideceği için hem süre 500 günden 200-250 güne belkide daha aşağı düşer hemde torpil kalkar. Erkekler için ise askerlikten sayılacağı için süre 500 gün olarak kalabilir. Şuan mecburi hizmet sadece torpili olmayanlar için var.Torpili olan zaten Antalya,Mersin,Balıkesir(kısaca yaşamak istediği şehirde)mecburi hizmet yapıyor ki buna mecburi hizmet denmez torpilli hizmet denir.En son yapılan 49.dönem mecburi hizmet atamasından sadece iki branş için örnek vereyim ; Kardiyoloji birileri Antalya Finike,Balıkesir Ayvalık,Mersin,Tarsus,Manisa’ya giderken torpilsiz garibanlar ise Ağrı,Muş Bulanık,Muş Malazgirt,Şırnak Cizre ye gitti. FTR birileri Mersin,Hatay,Aksaray’a giderken torpilsiz garibanlar ise Muş,Kızıltepe,Viranşehir’e gitti
0
Cevapla
Volkan Harput
Tam gün yasası hocaların ceplerine dokunuyor ya sürekli bu yasaya itiraz halindeler. TTB tam gün yasası için harcadığı enerji ve lobi faaliyetlerinin bir kısmını mecburi hizmet için harcasa belki bir iki nokta daha değiştirilebilirdi. En azından pratisyen iken 2. kura ile 550 gün zorunlu hizmet yapmış biri olarak şimdi 50. kura ile yeniden zorunlu hizmete gitmek zorunda kalmayabilirdim. TTB yöneticilerinin umurunda olmamak bir şey değil de her kurada atanan onlarca kişinin sessizce gitmesi dokunuyor kanıma. Biliyorsunuz Anayasa Mahkemesinde bir iki karşı oy daha çıksaydı mecburi hizmet teke düşecekti. Anayasa Mahkemesinde bir iki kişinin dudakları arasında iken kaderimiz daha çok haksızlıklara uğrarız.
0
Cevapla
mecburi hizmet mağduru
Mecburi hizmet kuraları baştan sona fiyasko asıl şike orda.Kurada açılan yerlere bir göz attığınızda bunu anlıyorsunuz zaten.Bir bakıyorsunuz Şırnak,Hakkari gibi illerin yanında Antalya,Mersin,İzmir...illeride aynı kurada.Bunun anlamı şu torpili olana istediği il açılıyor ve o kişi o ile atanıyor. Mecburi hizmetin çıkış amacının özü şu kimsenin gitmek istemediği yerlere mecburi hizmet zoruyla doktorların gönderilmesi ve sağlık hizmetinin aksamaması.Oysa Antalya,Mersin,İzmir vb iller kurum içi atama açıldığında yüzlerce başvurunun yapılacağı ve yüksek hizmet puanıyla gidilebilecek yerler.torpiliniz yoksa örn Şırnak'a atandınız mecburi hizmet bitse bile ayrılmanız zor çünkü gitmek istediğiniz yerler mecburi hizmetle doldurulmuş bide hizmet puanınız düşükse çakılıp kaldınız. Torpilli kişi örn Antalyayı seçti orda mecburi hizmete başladı mecburi hizmetim bitti gideyim demiyor zaten yaşamak istediği yer orası. Kura işine gelince noter huzurunda deniyorya bir salonda bir ekran var noter o ekrana düşen isimleri kayıt altına alıyor.Önemli olan o bilgisayarın nasıl çalıştığı müdahale olup olmadığı.Bir gün bile doğuda görev yapmamış doktorlar var artık bu haksızlığa dur densin.Çözümde zor değil ya herkes mecburi hizmetini 6.bölge illerde yapacak dencek ve böylece hem torpil kalkacak hemde süre kısalacak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir