Medimagazin logo

50 bin doktora SGK'dan 'hekim şifresi'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek olan "e-reçete" sistemi kapsamında 49 bin 653 hekime şifre verdi.
Kaynak: AA
50 bin doktora SGK'dan 'hekim şifresi'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şifre almayan hekimlerin ise, e-reçete düzenleyemeyecekleri gibi hastanın geçmişte kullanmış olduğu ilaçları ve ilaç raporlarını da görme imkanları söz konusu olmayacak.

SGK'dan yapılan duyuruda, 1 Temmuz 2012 tarihinde e-reçete uygulamasına geçileceği anımsatılarak, bu kapsamda SGK tarafından hekimlere, hastasının elinde bulunan raporlu ve raporsuz yazılan ilaçları, e-raporları (ilaç kullanım raporları) görebilmeleri ve e-reçete yazabilmeleri amacıyla 8 Haziran 2012 tarihi itibariyle https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor adresinden "SGK Kurumsal Hekim Şifresi" verilmeye başlandığı belirtildi.

Şifre verilme işleminin başladığı tarihten itibaren 49 bin 653 hekime şifre verildiğinin ifade edildiği açıklamada, "Şifre almayan hekimler, e reçete düzenleyemeyecekleri gibi hastanın geçmişte kullanmış olduğu ilaçları ve ilaç raporlarını da görme imkanları söz konusu olmayacaktır.

Bu nedenle şifresini henüz almamış hekimlerin Https://medeczane. sgk.gov.tr/doktor adresinden şifrelerini almaları büyük önem taşımaktadır. Şifreler istenildiği zaman belirtilen web adresinden hekim tarafından değiştirilebilmektedir" denildi.

50
bin
doktora
sgk'dan
'hekim
şifresi'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir