Medimagazin logo

5 yaşındaki çocuğun ölümüne soruşturma

ZONGULDAK’ta, ailesinin yüksek ateş şikayetiyle götürdüğü hastanede iğne yapılarak evine gönderildiği iddia edilen 5 yaşındaki Çağrı Karakoç, 1 saat sonra yeniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Hastane önünde gözyaşlarına boğulan Çağrı Karakoç’un anne ve babası, çocuklarına yanlış tedavi uygulandığını ileri sürerek tepki gösterdi. Zonguldak Valiliği ve Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: HÜRRİYET
5 yaşındaki çocuğun ölümüne soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Zonguldak merkeze bağlı Karaman Beldesi’nde oturan ev kadını 25 yaşındaki Selma ve maden işçisi 29 yaşındaki Turgay Karakoç’un 2 çocuğundan büyüğü Çağrı Karakoç, dün akşam evde ateşlenerek rahatsızlandı. Selma Karakoç, eşi işte olduğu için kayınpederi Cemal Karakoç ile oğlunu Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Acil seviste görevli doktor A.S., iddiaya göre ateşi 38.8 derece olarak ölçülen Çağrı’ya ateş düşürücü iğne yapıp müşahede odasına aldı. Çağrı Karakoç, yaklaşık 1.5 saat sonra ateşinin 37’ye düşmesiyle de şurup ve ilaç yazılarak evine gönderildi.

Ancak Çağrı Karakoç, eve döndükten yaklaşık 1 saat sonra yeniden rahatsızlandı. İşten dönen Turgay Karakoç, yüzünün morardığını gördüğü oğlunu alıp Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak Çağrı Karakoç, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

AİLE: İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Selma ve Turgay Karakoç çifti ile diğer yakınları, hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Acılı çifti, komşuları teskin etmeye çalıştı. Turgay Karakoç, oğluna yanlış teşhis konulup, yanlış tedavi uygulandığından şüphelendiklerini söyledi. Karakoç, "Oğlum hastaneden geldiğinde ateşi biraz düşmüştü ama her tarafı mosmordu. Apar topar hastaneye götürdük. Ancak kurtaramadık. Burada bir ihmal olduğunu düşünüyorum. Kan, idrar tahlili yapılmamış. Sadece bir iğneyle ateşini düşürmüş. Otopsiden sonra her şey belli olacak. Anaokulu bitirdi, bu yıl ilkokula gidecekti" diye konuştu.

Dede Cemal Karakoç da Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde torununa muayene edilmeden iğne yapıldığını ileri sürdü. Cemal Karakoç, "Doktor iğne yaptıktan sonra, ’Yarım saat dursun, sonra gidersiniz’ dedi. Biz 1.5-2 saat bekledik. Çocuğun ateşi 37’ye indikten sonra ateş düşürücü, ishal önleyici ilaçlar yazarak bizi taburcu etti. Eve gittikten 1 saat sonra tekrar rahatsızlandı. Çocuğun her tarafı mosmor oldu yolda. Doktorlar hemen acil müdahaleye aldılar ama iş işten geçmişti. Bu benim torunum, gözbebeğimdi. Benim hayalimdi bu çocuk. Sorumlular hakkında şikayetimizi yapacağız" dedi.

Hastane polisinin durumu bildirmesi üzerine Zonguldak Valiliği ve Savcılık olayla ilgili inceleme başlattı. Cumhuriyet Savcısı, hastane morgunda Çağrı Karakoç’a ön otopsi yaparken, vücudundan aldığı parçayı da kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Çocuğun cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

HASTANE İNCELEME BAŞLATTI

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Özkan Gün de olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Çocuğun yüksek ateş şikayetiyle hastaneye geldiğini belirten Başhekim Dr. Özkan, "Görevli doktor gerekli müdahaleyi yapmış. Ateşinin düşmesiyle de eve yollanmış. Ölüm haberini sabah aldıktan sonra biz de kendi içimizde bir inceleme başlattık. Çocuğun ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacaktır. Buna göre eğer ihmal varsa biz de gereken işlemi yaparız. Burada bir çocuğun ölümü söz konusu" dedi.

 

5
yaşındaki
çocuğun
ölümüne
soruşturma
Yorum (10)
acil pratisyen
bizim acilde 3 adet müşahade yatağı var.birini yatırsan diğeri yatamıyor.eve göndersen sorun.pratisyen hekimin her uzmandan daha bilgili ve basiretli olmasını bekliyorlar.çözüm için bakanlık acil hekimlerinin sorunlarını dinlemeli.
0
Cevapla
H U
Acile gelen her hastayı refakatçiyi hatta yemek getiren kürtçeyi bile yatırıp kendileri kaçıncaya kadar tutmak lazım.
0
Cevapla
kerem kaya
Çocuğun babası:''Burada bir ihmal olduğunu düşünüyorum. Kan, idrar tahlili yapılmamış....'' demiş. İşte burası çok ama çok önemli...gerçektende mahkemede hakimlerin en çok dikkat ettikleri şeylerden biriside budur,hele birde işgüzar bir bilirkişi yuvarlar bir laf edipte kan tahlili yapılsaydı da olurdu...derse o zaman sırada en az 1 trilyonluk tazminat davası var...doktorun sigortası en fazla 400 bin lira ödediği için ve ayrıca bu tutarın sadece yarısı kadar olan manevi tazminatı karşıladığı için en iyi şartlarda doktor 800.000 bintl öder....haaa bide şu var davalar doktora direk açılamadığından önce bakanlık parayı ödeyip doktora rucu edeceğinden 5-6 sene sonra bu para faiziyle artık kaç trilyon olur bilemem....Allah tüm arkadaşlarıma sabır versin...
0
Cevapla
A.K.
Asalım doktoru gitsin...Yok yok,elektrikli sandalyeye oturtalım.
0
Cevapla
dr
Hata varsa yapan cezalandırılır. Ama bu tür durumlar hata olmadan da olabilir. Hiçbir doktor tüm gördüğü hastalara doğru tanı koyamaz, hiçbir tetkik yoktur ki bütün hastalıkların teşhisini koyabilsin, hiçbir tedavi yoktur ki herkesi iyileştirsin. Eğer böyle olsaydı kimse hastalıktan ölmezdi. Ben kimseyi savunmuyorum, dediğim gibi suçlu olan varsa cezalandırılır ama illaki bir suçlu olmak zorunda da değil. Evet biz insanları iyileştirmek, mortalite ve morbiditeyi azaltmak için çabalıyoruz. Dikkat edelim mortaliteyi ve morbiditeyi yok edemiyoruz, sadece azaltabiliyoruz. Aileye başsağlığı ve metanet diliyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir